Sport
PORAZ OSJEČKIM RUKOMETAŠA U PAKET24 PREMIJER LIGI

Trogirani lako odnijeli bodove iz Zrinjevca
Objavljeno 1. listopada, 2022.
Nisu uspjeli rukometaši Osijeka potvrditi bodove osvojene na gostovanju u Bjelovaru. Trogirani su prilično lako odnijeli bodove iz Zrinjevca, iskoristivši prije svega vidljivu fizičku snagu u svojoj momčadi, ali očito i koju godinu više igranja u Premijer ligi. Trogir je na kraju slavio 34:26. Osječani i dalje nemaju pobjedu na domaćem terenu u Premijer ligi.

Poveli su Osječani 1:0, no nekoliko obrana gostujućeg vratara Tome Lučina pomogli su Trogiru u nametanju svoga ritma. Nekoliko bržih akcija i gosti su došli do vodstva. Zanimljiv gol koji bi možda završio i na društvenim mrežama postigli su Trogirani u 11. minuti. Vratar Osijeka Vujović bacao je loptu u kontru, no njegov ubačaj blokirao je Maričić. Lopta se od bloka odbila u mrežu. Isti je igrač potom istrčao kontru i postigao pogodak za vodstvo Trogira 7:3 što je primoralo trenera Osijeka Damira Eklića na zvanje time-outa. Gosti su postigli još jedan pogodak, poveli 8:3 što im je bilo najveće vodstvo u prvom poluvremenu. Stabilizirali su se Osječani, prvenstveno obranu, počeli sustizati i smanjivati suparničko vodstvo. U 21. minuti preko Čička Osječani su stigli do minimalnog zaostatka (10:11). Nekoliko puta imali su "minus jedan", no do odmora nisu uspjeli stići do izjednačenja. Štoviše, nekoliko pogrešaka u posljednjoj minuti prvog poluvremena kaznili su Trogirani te otišli na odmor s vodstvom 18:14.

Nova "jurnjava" za rezultatom i pokušaj stizanja bila je očito previše za mladi osječki sastav. U nastavku je u njihovim redovima vrlo raspoložen bio David Čičak. Postigao je deset pogodaka što očito nije bilo dovoljno. Osječani više nisu do kraja uspjeli ugroziti suparnika. Trogirani su podizali prednost pa je već negdje sredinom drugog poluvremena bilo jasno kako će bodovi otići u Dalmaciju. Oba trenera na kraju su više minuta "dodijelili" svojim mladim igračima. Treba iskoristiti svaki trenutak za dragocjeno skupljanje iskustva. K.Lacković
OSIJEK *26 (14)

TROGIR *34 (18)

OSIJEK – Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 200. Suci: Siniša Bosak i Željko Herceg (oba Varaždin).

OSIJEK: Vujović (10+0), Mandarić, Purić 4, Zrno 3(1), Čičak 10(1), Ninaj 3, Medić (2+0), Mrvaljević 1, Carević, Barišić, Vašarević, Lukac, Bolanča 2, Novokmet, Radović 3 i Begović.

TROGIR: Lučin (9+0) Babić 1, Luc, Drnasin 1, Radnić 9(6), Jakelić 1, Piteša 2, Lui. Drnasin, Brkan, Maričić 6, Vulić, Gajić, Vranješ (2+0), Perkušić 4, Bradarić-Šljujo 4 i Trivković 6.

SEDMERCI: Osijek 2(2), Trogir 6(6); ISKLJUČENJA: Osijek 10 minuta (Zrno 2, Ninaj 2, Mrvaljević 2, Radović 2 i Begović 2) Trogir 6 minuta (Maričić 2, Gajić 2, Bradarić-Šljujo 2).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike