Regija
EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI 2022.

Pohod učenika i GSS-ovaca na Požešku goru
Objavljeno 23. rujna, 2022.

POŽEGA - Osnovna škola Antuna Kanižlića pridružila se obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti 2022. pod sloganom „ Kombiniraj i kreći se“. Kroz izvanučioničnu nastavu planinarskim aktivnostima pohodili su Požešku goru i ostale lokacije u gradu Požegi. Uz pomoć Gorske službe spašavanja, koji su godinama vjerni pratioci, učenici su sudjelovali u akciji treninga psa, traženje nestale osobe koja je učenicima bila vrlo dojmljiva. Učenici su kroz izvanučioničnu nastavu ponavljali poznate sadržaje, ali i učili nove

U vinogradima su ih ugostili domaći vinogradari, pokazali svoje rodne vinograde i častili se domaćim delicijama.. U prilog učenicima i učiteljima išlo je i lijepo vrijeme koje je upotpunilo ovu planinarsku priču.

„ Prošle godine smo imali napad stršljena, srećom ove godine smo se mimoišli i sve je prošlo u najboljem redu. Kao voditeljica ovog bogatog projekta, sretna sam i ispunjena što smo izvrsno odradili sve zadane aktivnosti, a i ponosna na svoj tim koji sam imala oko sebe i koji mi je pomagao u realizaciji. Nadam se da smo barem dijelom osvijestili kod građana, potrebu za kretanjem, boravkom u prirodi, planinarenjem, vožnju biciklom, a u novije vrijeme i romobilima te promišljanje o našem okolišu i kvaliteti zraka koje ostavljamo našim budućim generacijama“ rekla nam je voditeljica projekta, učiteljica Joana Marić. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike