Sport
DANAS POČINJE PRVENSTVO NOVOFORMIRANE DRUGE NL

Ne može se igrati na Bari, pa Zrinski u nove izazove kreće kraj čepinske Uljare
Objavljeno 19. kolovoza, 2022.

U novoformiranoj jedinstvenoj državnoj trećoj nogometnoj ligi drugoligaškoga imena današnjim (petak) utakmicama u Čepinu i Čakovcu započet će jesenske borbe, a prva etapa završit će u subotnju večer na ostalih šest igrališta. U konkurenciji su četiri slavonska kluba, od kojih će prvi na teren Zrinski, koji nije ishodio licenciju za igranje u Jurjevcu na svojoj "Bari", tako da će suparnike dočekivati na igralištu pokraj čepinske Uljare, gdje će danas premijerno gostovati Mladost iz Ždralova.



Jurjevčani i Čepinčani nekada su bili veliki rivali u natjecanju trećeligaškog istoka, a sada će dijeliti teren, s tim što će prednost, naravno, imati domaći, Čepinčani. Za početak ma igralište kraj Uljare stižu "mladostaši", momčad koja nije prošla ljetošnje kvalifikacije za viši razred, pa je pretpostavka da će u ovome imati relevantniju ulogu. Stoga će sastav trenera Josipa Milardovića imati pravi startni test vrijednosti i mogućnosti, premda će se one isprofilirati nakon nekoliko etapa. Jedno je sigurno, u Jurjevcu stanuje dobra momčad koja je ovo ljeto doživjela dosta promjena u odnosu prema prošlom prvenstvu u Trećoj HNL "Istok", no koliko dobra za izazove u dosta jakom društvu, to će se tek vidjeti.

Zrinski natjecanje u trećeligaškom društvu s predznakom Druga NL počinje u petak kao domaćin, a od Slavonaca domaćini u 1. kolu su još Marsonia i druga momčad Osijeka, koja je prema odluci Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza spuštena u treći razred, gdje će mladiće bijelo-plavih voditi trener Hrvoje Kurtović, koji će u subotu imati nepoznatu zadaću jer u posjet dolazi riječki Grobničan. Istodobno će na "Didinu" stadionu u Slavonskom Brodu gostovati prošlosezonski drugoligaš Opatija, koji će biti dobar motiv štićenicima trenera Roberta Špehara nagovijestiti povratak Marsonije u te sfere. Nekada je ondje bilo i Belišće, kojem start prvenstva donosi daleko gostovanje u Pločama, gdje je tamošnji Jadran enigma, ali se zna da je sastav trenera Davora Rupnika ostao bez sedam igrača iz prošlosezonske udarne postave, tako da će s novom u viši i nedvojbeno jači saziv. D. Lekšan
PAROVI 1. KOLA
Zrinski (Jurjevac) - Mladost (Ždralovi) i Međimurje (Čakovec) - Sesvete parovi su koji igraju danas (petak) u 17.30, kada počinju i sutrašnje utakmice: Marsonia (Slavonski Brod) - Opatija, Jadran LP (Ploče) - Belišće, Osijek II - Grobničan (Rijeka), Zagorec (Krapina) - Dugo Selo, Bjelovar - Trnje (Zagreb) i Hrvace - Jadran (Poreč).

Najčitanije iz rubrike