Crna kronika
HRVATSKA VATROGASNA ZAJEDNICA

Dvije osobe zadobile opekline u požarima, gori minirano područje
Objavljeno 19. kolovoza, 2022.
Dvije su osobe ozlijeđene u požarima u Virovitici i Svetom Križu, izvijestila je u četvrtak Hrvatska vatrogasna zajednica.



U požaru stambenog objekta, o kojem je Javna vatrogasna postrojba Virovitica dobila dojavu oko pola četiri u četvrtak, jedna je osoba zadobila opekline, te je zbrinuta od HMP-a. Požar je gasilo 11 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila, a intervencija je završila u 6:24. Ozlijeđena je i osoba u požaru otvorenog prostora na području Svetog Križa, koji je gasilo devet vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz DVD-ova Bijela Gorica, Brdovec i Vukovo Selo.



Lokaliziran je požar otvorenog prostora na području Vrpolja, koji se u srijedu ponovno aktivirao, no 17 je vatrogasaca sa sedam vozila ostalo tijekom noći na sanaciji požarišta. U gašenju je sudjelovalo 39 vatrogasaca sa 16 vozila te dva kanadera, a izgorjela je površina od 103 hektara.



Aktivna su, zaključuju iz HVZ-a, i dva požara na teško pristupačnom terenu, gdje je organizirano dežurstvo vatrogasaca. Jedan je i na djelomično miniranom terenu, na području Tulove Grede – Lovinac, koji se iz Ličko-senjske županije proširio na Zadarsku, a drugi se proširio iz Crne Gore kod mjesta Vitaljine. M.M.
Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike