Sport
TRI MJESECA PRIJE SP-A OTKAZ IZBORNIKU

Vaha nije mogao “preživjeti” svađu s najvećom zvijezdom
Objavljeno 11. kolovoza, 2022.

Previše toga negativnog nakupilo se da bi nastavili zajedno ruku pod ruku. Jednostavno do razlaza je moralo doći, iako tajming nije najbolji. Vahid Halilhodžić tako više nije izbornik marokanske nogometne reprezentacije, na čijem je čelu proveo tri godine i odveo je na Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje će početi za tri mjeseca. Vijest o otkazu izborniku potvrdili su iz marokanskog nogometnog saveza.



- Kraljevski marokanski nogometni savez i Vahid Halilhodžić dogovorili su prijateljski rastanak zbog razmimoilaženja u stavovima oko primjerenog načina priprema "Atlaskih lavova" za Svjetsko prvenstvo u Kataru - stoji u službenom priopćenju marokanskog saveza, čija će reprezentacija na skorašnjem SP-u igrati u skupini s Hrvatskom.

Halilhodžić je na čelo reprezentacije došao u kolovozu 2019. godine, i u 30 utakmica ostvario je 20 pobjeda, uz sedam remija i tri poraza. U Vahinom slučaju nisu problem i razlog otkaza bili rezultati, nego svađa s najvećim zvijezdama momčadi koje su odbijale igrati dok je god on na klupi. S nekima se izmirio, neki igrači ostali su pri svome stavu i čvrstome ne, pa je savez u toj situaciji odlučio maknuti izbornika.

U svojoj bogatoj karijeri nekadašnji nogometni reprezentativac Jugoslavije, a danas 70-godišnji trener, vodio je reprezentacije Alžira, Japana i Obale Bjelokosti. Sa svakom od reprezentacija koje je vodio izborio je nastup na Svjetskom prvenstvu, ali je na najvećoj nogometnoj smotri vodio samo Alžir, 2014., u Brazilu, gdje je iznenađujuće prošao skupinu i u osmini finala tek u produžetku (1:2) izgubio od kasnijeg svjetskog prvaka Njemačke. Na klupskoj razini od klubova trenirao je Paris Saint-Germain, Nantes, Rennes, Lille, Trabzonspor, zagrebački Dinamo...

U Kataru je trebao voditi reprezentaciju Maroka i protiv Hrvatske, ali presudio mu je sukob s nekoliko igrača, ponajprije velikom marokanskom zvijezdom Hakimom Ziyechom, kojeg je udaljio iz reprezentacije. Halilhodžićevim odlaskom s kormila reprezentacije otvorena su vrata povratka za Ziyecha.

Osim s Hrvatskom, protiv koje će Marokanci igrati prvu utakmicu u skupini F, 23. studenoga ta sjevernoafrička reprezentacija u grupnoj fazi igrat će još protiv Belgije (27. studenoga) i Kanade (1. prosinca). Vaha je odveo momčad na SP, a tamo će Maroko voditi novi izbornik Walid Regragui. I. Liović
Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

Najčitanije iz rubrike