Kultura
10. - 13. KOLOVOZA

Brač Film Festival donosi žanrovski raznolik program
Objavljeno 10. kolovoza, 2022.
Osmo izdanje Brač Film Festivala počinje 10. kolovoza, u Supetru na Braču. Program će se bez epidemioloških mjera održavati do 13. kolovoza. Žanrovski raznolik filmski program podijeljen je u tri kategorije koje će se prikazati na dvije lokacije. Glavni program bit će otvoren komedijom "Divljaci" Darija Lonjaka u ljetnom kinu u 21.30 sati. Istaknuti su naslovi i "Strahinja Banović" Stefana Arsenijevića, koji je zbog velikog interesa na FEST-u morao biti prikazan dvaput, te "Zbornica" redateljice Sonje Tarokić, koju su kritičari proglasili jednim od najboljih hrvatskih filmova u posljednje vrijeme.

Prije svakog dugometražnog filma u glavnom programu prikazat će se po jedan kratkometražni film. Kratkometražni program namijenjen je studentima filmskih akademija iz regije te ove godine donosi naslove "Pištolji i kacige", "Kriza", "Džonika" i "Sound Mixer". Dječji program prilagođen uzrastima 6+ održavat će se na lokaciji iza crkve svaku večer u 21 sat.

Osim domaćeg ostvarenja “Ljeto kada sam naučila letjeti”, bit će prikazani i inozemni naslovi proslavljeni na filmskim festivalima. To su “Kraljica komedije” i “Nelly Rapp: Agentica za čudovišta” te animirani film “I miševi idu u raj”, prije kojeg će se prikazati kratkometražni animirani film za djecu “Jaje” autorice Ane Despot. Festival će završiti projekcijom sportske drame “Zlatni dječak” redatelja Ognjena Jankovića. H
Možda ste propustili...

PRIGODOM 160 GODINA ROĐENJA GLAZBENIKA

Projekt “Osječki maestralni virtuoso Franjo Krežma”

IZLOŽBA U SPOMEN-MUZEJU BISKUPA STROSSMAYERA U ĐAKOVU

Hrvatski sveci i blaženici u odbačenim komadima drveta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREMIJERA

U Lisinskom izveden mjuzikl “Ljepotica i zvijer”

2

U OSIJEKU ZAVRŠIO 2. MJESEC ŽIDOVSKE KULTURE

Raznoliki program protiv diskriminacije i asimilacije

3

SKLADBA DALIBORA BUKVIĆA “HORIZONT - VUČEDOLSKI MISTERIJ”

Praizvedba u Muzeju vučedolske kulture