Sport
S PRIPREMAMA KREĆE I NOVI RUKOMETNI PREMIJERLIGAŠ

Zakazan je i prvi test, igrat će s NEXE-om 6. kolovoza
Objavljeno 1. kolovoza, 2022.

Već su se rukometaši Osijeka okupili i odradili prve aktivnosti. Trener Damir Eklić u subotu je provjerio mobilnosti i fleksibilnosti igrača na osnovi kojih će moći preciznije definirati plan treninga i priprema za elitni rang hrvatskog klupskog rukometa koji je zasad okvirno prilično poznat. No, novi premijerligaš s pravim pripremama kreće danas (ponedjeljak) od 19 sati, kada će u Zrinjevcu trener odraditi prozivku igrača, a nakon toga održati prvi službeni trening.



Trenirat će se dvaput tjedno, s iznimkom prvoga treninga, radit će se prijepodne u Zrinjevcu, a popodne na Srednjoškolskom igralištu. Već je poznata i prva test-utakmica. Bit će to 6. kolovoza u Našicama protiv hrvatskog viceprvaka NEXE-a, a tjedan dana poslije u osječkom Zrinjevcu gostovat će Spačva-Vinkovci, koju će s klupe voditi dojučerašnji prvotimac Osijeka Marin Jurić.

Nije Jurić jedini koji je u odnosu prema prošloj sezoni napustio klub. Zbog ponajprije poslovnih obveza, zbog čega neće moći pratiti ritam koji zahtijeva Premijer liga, Eklić neće moći računati na iskusne i provjerene Dinu Vukušića, Dominika Šimatića, Domagoja Nedića i Tomislava Babića, Osijek je napustio i vratar, Metkovčanin Marko Romić koji je otišao u Ribola Kaštelu, a mladi Noa Mandić sljedeće godine igrat će u Spačvi-Vinkovci. Klub su napustili i Mario Goluža, a na odlasku je i Josip Repušić. Što se tiče dolazaka, osim Roka Purića iz Maksimir Pastela, njegova imenjaka Mandarića iz Đakova te Davida Čička iz Spačve, u međuvremenu je završila potraga za još jednim lijevim vanjskim i pivotom. Crtu će pokriti Matko Bolanča iz Spačve, a Osijek će u svojim redovima imati još jednog crnogorskog rukometaša, osim vratara Vasilija Vujovića. Dres RK Osijek u sljedećoj sezoni nosit će 21-godišnji lijevi vanjski Vuk Mrvaljević. Neće biti prvi Crnogorac u Osijeku na toj poziciji. Prije 15-ak godina, u vrijeme “zlatnih godina” muškog osječkog rukometa, u Zrinjevcu smo gledali Novicu Rudovića. Još je klub u pregovorima s jednim srednjim vanjskim, a s tim lista dolazaka moguće neće još biti zaključena. Ima još vremena, uostalom prvenstvo u Paket24 Premijer ligi započinje 10. rujna, a Osječani tada gostuju u Sesvetama. K.Lacković
U osječkoj svlačionici je niz promjena u odnosu prema prošloj prvoligaškoj sezoni

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike