Regija
U KUĆI REICHSMANN PRIKAZ VJERNE PUBLIKACIJE SMOTRE

Predstavljena Revija Đakovački vezovi
Objavljeno 2. srpnja, 2022.

ĐAKOVO - U nazočnosti gradonačelnika Marina Mandarića i drugih brojnih poklonika, kao i suradnika iz Đakova, Osijeka, Vinkovaca, Našica, Virovitice i drugih mjesta, u Kući Reichsmann u subotu, 2. srpnja, predstavljena je ovogodišnja Revija Đakovački vezovi, vjerna publikacija te smotre tradicijske kulture koja je svečano otvorena u petak navečer. U njoj je i ove godine niz zanimljivih stručnih i popularnih tekstova iz različitih područja iz pera više autora, a predstavila ju je njezina glavna urednica Jasmina Jurković Petras. Osim etnologa, etnografa i drugih stručnih suradnika, naglasila je kako su u njoj i tekstovi entuzijasta, zaljubljenika u narodno stvaralaštvo.

 
- Revija svojim stručnim i popularnim tekstovima dopunjuje Đakovačke vezove, a radovi su podijeljeni su tri cjeline. Obuhvaća oko 30 tekstova više od 40 autora. Ona promovira Vezove i u nju su utkane sve vrijednosti utemeljene u našu folklornu manifestaciju, rekla je Jurković Petras, čestitavši autorima na doprinosu da Revija pomakne svoje granice.
U Reviji su tekstovi iz područja filatelije, numizmatike, etnoogije, etnografije, lingvistike, usmene književnosti i drugih područja, a  dolaze iz svih područja Slavonije i RH. Prati ju i bogati foto-materijal, autora Silvije Butković, Marka Milasa, Vlatke Berc i Maje Muškić.
O značenju Revije i njezinom doprinosu u očuvanju Vezova govorila je i direktorica Turističke zajednice grada Đakova Marija Burek, a u programu je nastupila ŽPS Skladovke. S.Župan

Možda ste propustili...

GRADIT ĆE SE NOVA SKELA KOD KRIŽNICE

Minimalna nosivost 30 tona, prijevoz 50 odraslih putnika

13. NESVAKIDAŠNJI NOGOMETNI TURNIR

Jurjevcu pobjeda “4 slovačka sela”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana