Crna kronika
LIJEČNICI SE JOŠ BORE ZA ŽIVOT 72-GODIŠNJAKINJE

Dvoje mrtvih u sudaru kod Petrinje
Objavljeno 2. srpnja, 2022.
Na žalost, na hrvatskim se prometnicama nastavljaju nesreće sa smrtno stradalim osobama. Dvije osobe poginule su, a još dvije su ozlijeđene, u sudaru kamiona i automobila koji se dogodio u četvrtak oko 22 sata na državnoj cesti D37 na petrinjskom području, u mjestu Graberje.

Do nesreće je, priopćava policija, došlo kada je 77-godišnjak automobilom sisačkih registracija neoprezno pretjecao, zbog čega je u lijevom kolničkom traku udario u kamion koprivničkih registracija namijenjen za prijevoz pčela kojim je upravljao 65-godišnjak. Od siline udarca kamion je sletio s ceste u kanal i zaustavio se na oranici, a automobil se, potpuno razbijenog prednjeg dijela, prepriječio preko obaju kolničkih trakova.

- Na mjestu događaja smrtno su stradali 77-godišnji vozač i 70-godišnja putnica u automobilu, a teške ozljede, opasne za život, zadobila je 72-godišnja putnica iz automobila. Vozač kamiona lakše je ozlijeđen. Na mjestu nesreće obavljen je očevid, a vodio ga je zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, koji je naložio obdukciju poginulih osoba. Zbog obavljanja očevida, a potom i uklanjanja uništenih vozila cesta između Graberja i Petrinje bila je zatvorena za sav promet više od pet sati. Prometni policajci vozila su za to vrijeme preusmjeravali na druge prometne pravce.

Unesrećene su osobe iz uništenog automobila izvlačili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje. U intervenciji je sudjelovalo šest vatrogasaca, koji su na teren izišli s tri vozila. Morali su hidrauličnim kliještima ukloniti vrata i dio karoserije kako bi došli do osoba u automobilu. Vozaču i suvozačici, na žalost, nije bilo spasa, pa je jedan od pristiglih liječnika hitne pomoć samo mogao konstatirati njihovu smrt. Teško ozlijeđena putnica sa stražnjeg sjedala prevezena je vozilom hitne pomoći u sisačku bolnicu. Ekipa iz drugog vozila hitne liječničku pomoć pružila je lakše ozlijeđenom vozaču kamiona. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike