Regija
U VIROVIMA, U SPAČVANSKIM ŠUMAMA

19. Otočka kulenijada
okupit će top-kulenare,
registrirane u Upisniku
Objavljeno 24. lipnja, 2022.
OTOK - U Bioekološko-edukacijskom centru Virovi u spačvanskoj šumi nedaleko od Otoka, danas, u subotu, održava se u sklopu 30. otočkog proljeća 19. Otočka kulenijada, koja će okupiti najbolje proizvođače kulena, a novost ovogodišnje Kulenijade je što se mogu natjecati isključivo proizvođači kulena upisani u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla i/ili u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla. Organizatori vjeruju da će na taj način kvaliteta prijavljenih kulena biti na višoj razini.

U 10 sati počinje stručno predavanje za proizvođače kulena, a od 12 do 13 sati proglašenje je pobjednika Kulenijade. Nakon toga gosti će moći kušati sve ocijenjene kulene, naravno i prvonagrađene, i uživati u zvucima tamburice i Otočkim virovima, u cvrkutu ptica i nepreglednom zelenilu spačvanskog bazena.

Imati najbolji kulen uvijek je kod Slavonca bilo pitanje prestiža i veliko priznanje, pa je interes za ovu manifestaciju svake godine vrlo velik. M.F.
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike