Mozaik
FESTIVAL GRAŠEVINE U KUTJEVU

Kraljica graševine 2022. je Matea Solić
Objavljeno 4. lipnja, 2022.

U sklopu Festivala graševine u Kutjevu je izabrana i Kraljica graševine. Kraljica graševine 2022. je Matea Solić predstavnica vinarije Kutjevo, prva pratilja je Petra Vasilj predstavnica vinarije Šag i druga pratilja je Anamaria Mudrinović predstavnica vinarije Galić.

Ove godine osam djevojaka bile su predstavnice vinskih kuća kutjevačkog vinogorja. Za titulu Kraljice djevojke su uz svoju ljepotu predstavile i znanje o proizvodnji vina, te vještine u otvaranju butelje, te pravilnom degustiranju vina. Redom su se predstavile. Anamaria Mudrinović – vinarija Galić, Vana Bandalo – vinarija Perak, Marija Orišković – vinarija Sontaki, Matea Solić – vinarija Kutjevo, Lea Vuković – vinarija Vasilj, Lea Kelbasa – vinarija Adžić, Josipa Kelbasa – vinarija Krauthaker te Petra Vasilj – vinarija Šag.

Prigodnim riječima sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir. “Uz puno truda Turističke zajednice Grada Kutjeva, razvojne agencije, ali i svih djelatnika Grada organizirali smo naš Festival graševine, manifestaciju kojom nastojimo odati počast našoj najvažnijoj vinskoj sorti, a posebice ovim izborom,” rekao je gradonačelnik. Pozdrave u ime županice Antonije Jozić i svoje osobno ime uputio je zamjenik županice Ferdinand Troha. “Kutjevo je ne samo u kutu, kako mu kaže ime, već je u mnogočemu prvo u Zlatnoj dolini. Kada je u Kutjevu sve na svom mjestu, onda cvjeta i Zlatna dolina, onda napreduje i Požega. Drago mi je da je Festival graševine ponovo zaživio i vjerujm da će ovih dana biti sadržajno u Kutjevu. Večeras počinje bajkovito, izborom kraljice i nadam se da će kao što završavaju sve bajke, čarolija ove večeri još dugo trajati,” rekao je zamjenik Troha.

Stručni žiri u kojem su bili Josip Galić ispred Vinarije Galić, Maja Jakobović direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije, ujedno i predsjednica žirija, Damir Vondraček ispred Kutjeva d.d, Monika Rajič ispred Boutiqa Glamour i Krunoslav Sontaki predsjednik udruge Kutjevački vinari odlučio je da titula Kraljice pripadne Matei Solić, prva pratilja je Petra Vasilj, a druga pratilja Anamaria Mudrinović.

U programu su nastupili i učenici Glazbene škole Požega Ana Bešlić na bisernici i Karlo Čevapović s harmonikom, učenik Obrtničke škole Požega, Petar Vrgoč koji je ove godine predstavljao županiju na Državnoj smotri LiDraNo u Vodicama izveo je monolog pod nazivom Charge, autora Erica Kaisera, a učenice iste škole Mariju, Danijela i Katarina izvele su modnu reviju.

U subotu, 4. lipnja na programu je Vinski maraton i Dječja utrka traktora te u večernjim satima na Trgu graševine, koncert Tamburaškog sastava Tkanica i Željka Samardžića. B.S.T.

Možda ste propustili...

SLAVONSKI PSIHODELIČNI SASTAV IMA NAJAVNI SINGL

Konačno stiže album Ukletog dukata

NAJINTRIGANTNIJA OBITELJ FASCINANTNOG SVIJETA GEORGEA R. R. MARTINA

Upoznajte gospodare zmajeva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KOJI SU BILI NAJPOPULARNIJI ALBUMI U SRPNJU

Devet najprodavanijih vinila čine reizdanja kultnih albuma

2

SLAVONSKI PSIHODELIČNI SASTAV IMA NAJAVNI SINGL

Konačno stiže album Ukletog dukata

3

28. SARAJEVO FILM FESTIVAL

Premijera ukrajinske ratne drame “Klondike”