Sport
RUKOMETAŠICE IGRAJU POSLJEDNJE PRVOLIGAŠKO KOLO

Pobjednički oproštaj traži se u Gradskom vrtu
Objavljeno 28. svibnja, 2022.
Stigla je prvoligaška karavana rukometašica do kraja. U subotu se igraju utakmice posljednjeg, 26. kola, a Osijek ima oproštajku na svom parketu. Neće pak igračice Tomislava Rešickog posljednjih 60 minuta sezone odraditi na Zrinjevcu, nego će Dugo Selo ‘55 ugostiti u NŠD Gradski vrt (18 sati).

Bez obzira na to u kojoj dvorani igraju, Osječanke priželjkuju sezonu zaključiti pobjedom. No to neće biti nimalo lagan zadatak jer stiže suparnik koji puno bolje kotira na ljestvici. Dugo Selo je na petoj poziciji s 30 bodova, čak 11 više od domaćina koji se pak ne zamara aktualnim poretkom.

- Uglavnom smo pružali dobre partije protiv ekipa iz gornjeg dijela poretka, mislim da se sa svima možemo nositi kod kuće, osim naravno vodećeg dvojca. Stoga priželjkujem da se na oproštaju predstavimo u najboljem mogućem izdanju. Nema rezultatskog pritiska, ali ima motiva, jer znamo da bi se s dva boda mogli i pomaknuti na tablici za mjesto-dva - smatra trener Rešicki, koji prije svega očekuje bolje izdanje negoli je bilo ono prethodno u Trogiru, gdje su Osječanke poražene od sastava koji napušta elitu.

- Kraj je sezone, ima i umora, a s obzirom na komotnu situaciju, raspodijelio sam minutažu, tako da u posljednjih nekoliko utakmica veći broj igračica dobiva prigodu. Tako će biti i ovaj put. Igrat ćemo u za nas ipak neuobičajenom ambijentu, jer Zrinjevac je naše prirodno kruženje. Ali vjerujem da ćemo se i u Gradskom vrtu dobro osjećati i doći do željenog rezultata - priželjkuje Rešicki. U ostalim susretima posljednjeg kola igraju: Podravka Vegeta - Koka, Bjelovar Trogir 58, Lokomotiva - Umag, Sesvete - Dalmatinka i Zrinski - Split 2010. Otkazano je Trešnjevka - Zelina. N.B.
Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike