Kultura
MOZAIK KNJIGA: JOŠ JEDNA USPJEŠNICA ROSAMUND LUPTON

Roman "Tri sata" izišao na hrvatskom
Objavljeno 28. svibnja, 2022.
"Tri sata", novi roman književne "hitmejkerice" Rosamund Lupton, o agoniji koju prolaze učitelji i nastavnici tijekom opsade jedne škole, objavljena su u hrvatskom prijevodu u izdanju Mozaik knjige. Radnja romana, u kojemu se napetost opsade na trenutke miješa s meditacijom o prijateljstvu i ljubavi, smještena je u ruralni Somerset, usred mećave, škola je pod lockdownom, a naoružanim napadačima nemoguće je pristupiti. Sve je prikazano iz perspektive ljudi s mjesta zbivanja, od ranjenog ravnatelja u knjižnici, tinejdžerice Hanne, koja se prvi put zaljubila, očajnih roditelja koji čekaju vijesti, traumatiziranog šesnaestogodišnjeg sirijskog izbjeglice koji pokušava pronaći mlađeg brata, forenzičke psihologinje koja mora identificirati napadače do učenika koji se skrivaju u školskom kazalištu u vrijeme generalne probe Macbetha.

"Svjedočimo kako svi proživljavaju najintenzivnije sate svoga života, gdje zlo i teror odmjeravaju snage s hrabrošću, ljubavlju i otkupljenjem", napominje se u najavi izdavača Mozaik knjige.

Prvi roman Rosamund Lupton, "Sestra", popeo se na vrhove najprodavanijih knjiga Sunday Timesa i New York Timesa te postao najprodavanijim prvijencem nekog britanskog autora u 2010. godini. Preveden je na trideset jezika i prodan u više od 1,5 milijuna primjeraka. Uz odlične kritike, njezin drugi roman "Poslije svega" odmah je dospio na vrh popisa najprodavanijih romana Sunday Timesa, baš kao i roman "U tišini".

Najnoviji triler "Tri sata" jedan je od najhvaljenijih romana godine, ako ne i desetljeća, kako ga je ocijenio Daily Mail. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DODIJELJENE NAGRADE “GRIGOR VITEZ” ZA KNJIŽEVNOST I ILUSTRACIJU ZA 2021.

Najbolji tekst za mladež je u romanu “Krive su seka i seka”

2

UMJETNIČKI PAVILJON U ZAGREBU

”Suvremeno hrvatsko slikarstvo - između figuracije i apstrakcije”

3

GK SLAVKA KOLARA ČAZMA I MANIFESTACIJA “SLAVKO KOLAR - KNJIŽEVNI DANI”

Raspisan natječaj za kratku priču - satiru