Sport
BSK PORAZOM DOŠAO U NEUGODNU POZICIJU

Bjelobrđani vjeruju kako će im Gradski vrt biti sretna postaja
Objavljeno 25. svibnja, 2022.
Nemirno je opet u Bijelom Brdu. Kada se činilo da je brod uplovio u mirnu drugoligašku luku i osigurao peto u nizu particpirananje na toj državnoj razini, nogometaši BSK-a upisali su uzastopne poraze, te će ostanak u konkurenciji tražiti u posljednjoj etapi, kod susjeda, momčadi Osijeka II.

Pretposjednja, nedjeljna, trebala je biti ona kojom bi se riješio status, što je tražila i Kustošija, koja se predstavila kao organiziranija i konkretnija cjelina, te je stoga zasluženo odnijela kompletan plijen iz Bijelog Brda ostavivši domaćinu ovotjednu tjeskobu. Došao je Bjelobrđane pozdraviti i "vatreni" Borna Barišić, koji je u nogometnu orbitu krenuo iz tadašnjeg trećeligaša BSK-a, čijem bi aktualnom sastavu protiv Kustošije itekako bio dobrodošao, ali je, poput ostalih 400-tinjak gledatelja, mahom pristaša domaćih, mogao vidjeti rastrčanije "nebeskoplave" Kustošijine igrače, koji su u tri navrata vodili kako bi se domogli kapitalnih bodova, koji drugoligaški život znače. Domaće je u život dvama pogodcima vraćao Ivan Mihaljević, ali nije imao raspoloženih suigrača kojima bi, matematika kaže, i remi bio dostatan da ne moraju u posljednjem kolu imati imperativ pobjede.

- Sami smo se doveli u neugodnu situaciju i sami ćemo se iz nje morati izvaditi. To je i jedino pozitivno nakon nedjeljnog domaćeg poraza, koji nam je nametnuo praktično kvalifikacijsku utakmicu kod tradicionalno neugodnog susjeda u Osijeku. Ovisimo, dakle, o sebi i vlastitom (ne)učinku, a ne iskoristimo li i treću meč-loptu, i ne zaslužujemo ostati u Drugoj ligi. Nismo bili pravi protiv Kustošije i bili smo kažnjeni - kratko je sportski direktor BSK-a Denis Krstanović rekapitulirao nedjeljni šok. Kako nevolja, uobičajeno, ne dolazi sama, potkrijepili su je akumulirani žuti kartoni kapetana i organizatora igre Matije Mišića te napadača Josipa Čikvara i Stjepana Šimičića. Onih koji bi trebali donijeti zaključni željeni rezultat, tako da će Dino Babić morati "iskemijati" dobitnu formulu za Gradski vrt.

- Koga nema, bez njega se mora, a i može! Druge nema nego zbiti redove i iz raspoloživog igračkog kadra regrutirati onaj koji će klub ostaviti među hrvatskim drugoligašima. Unatoč svemu svi smo u klubu optimisti, naročito jer imamo iskustva u utakmicama koje život znače - zaključio je prvi operativac Bjelobrđana, čiji šef struke, nedvojbeno, ima prilično nemiran tekući tjedan... D. Lekšan

 
Standings provided by SofaScore LiveScore
U 30. kolu, 28. svibnja, igraju se susreti: Osijek II - BSK, Kustošija - Dinamo II, Inter Zaprešić - Solin, Cibalia - Croatia, Orijent 1919 - Opatija, Dubrava TK - Varaždin, Dugopolje - Rudeš i Sesvete - Jarun.

Najčitanije iz rubrike