Osijek
ZANIMLJIVA INFOTURA ŽUPANIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE

Vozeći se biciklom po gradu razgledali 12 EU projekata
Objavljeno 13. svibnja, 2022.

U Europske projekte koji se provode na području Osijeka jučer su se, vozeći se gradom biciklima, mogli upoznati svi oni koji su se pridružili biciklijadi koju je organizirala JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije. Ravnatelj Denis Ćosić napomenuo je kako je “Biciklima od EU do EU projekta” organiziran u povodu Europskog tjedna i Europske godine mladih, a u okviru projekta “Tehnička pomoć JU ŽRA OBŽ 2019. – 2023.”.



Polazna je točka bila u Sakuntala parku, gdje je župan Ivan Anušić okupljenim građanima govorio o projektima i spomenuo kako je pred njima izazov povlačenja EU novca, čak 7,2 milijarde kuna namijenjeni ne samo Županiji, nego i lokalnim samoupravama.


- Fondovi su prilika koju moramo iskoristiti, to su besplatni novci i benefit ulaska Hrvatske u EU i Osječko-baranjska županija jedna je od predvodnica, možda čak i najbolja, u vrhu, u Hrvatskoj. Županija ima osiguranih 7,2 milijarde koje smo kroz fondove EU-a osigurali za razvojne projekte u cijeloj županiji. ŽRA je i operativna potpora u tome. Veliki je broj bitnih projekata u provedbi koji će generirati gospodarski rast, poljoprivredu, obrtništvo, poduzetništvo, znanstvena istraživanja i ostalo što će pridonijeti boljem životu - kazao je Anušić.

”Uključili smo mlade iz škola i fakulteta te Županijskog savjeta mladih i na ovaj način upoznati se s 12 projekata, a na svakom punktu čut će o čemu se radi. Riječ je o pet županijskih, pet gradskih i dva projekta ŽRA ukupne vrijednosti više od 314 milijuna kuna”, pojasnio je Ćosić.D.Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike