Sport
SPORTSKE IGRE MLADIH

Telemach Dan sporta okupio mlade Brođane na igralištu uz Savu
Objavljeno 11. svibnja, 2022.

Igralište Nogometnog kluba Marsonia u utorak se pretvorilo u pravi poligon amaterskog sporta. SlavonskI Brod ugostio je Telemach Dan sporta koji je počeo paljenjem plamena koji su donijeli mali sportaši predvođeni boksačem Gabrijelom Veočićem, europskim prvakom do 22 godine. Svojim mladim sugrađanima podršku su došli dati i Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda te njegova zamjenica Marina Martić Puača.



Sportsko-edukativni dan okupio je više od tisuću osnovnoškolske djece koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se i ovoga ljeta, sredinom srpnja, održati u Splitu.

- Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju. Telemach Danom sporta dajemo dodatni poticaj djeci da postanu još bolji sportaši - istaknula je Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

Najspretnija u graničaru za godište 2013. i mlađi, bila je ekipa Pčelice, a u 2011. i mlađi Zlatni Goran, dok su najbrži trkači pokraj Save bili Vito Jandričić, Nika Junačko, Roko Vidaković, Nika Manut i Tonka Čipraković koji su zasluženo osvojili zlatne medalje. Nakon što su se pokazali najboljima u Slavonskom Brodu, sad se mogu pripremati za završnicu u Splitu.

Telemach Dan sporta ove godine održat će se u 26 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja ipak stavlja u drugi plan.

Nakon Slavonskog Broda Sportske igre mladih nastavljaju turneju po Slavoniji, u srijedu gostuju u Vinkovcima, a u četvrtak dolaze u Osijek. I. Liović
Andrea Šalinović

Telemach Hrvatska

Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha zbog pandemije, pa je danas više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. U Telemachu smo ponosni što smo drugu godinu zaredom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike