Sport
MARIO JURČEVIĆ JE ZDRAV I SPREMAN

Želim svoje mjesto lijevog beka i za to naporno radim
Objavljeno 20. siječnja, 2022.
- Ne moram imati ni gola ni asistencije ako budemo osvojili naslov prvaka Hrvatske - kaže Mario Jurčević, lijevi bek NK Osijek

Jedan od onih igrača koji ulaze u priču o unutarnjim rezeravma bijelo-plavih je i lijevi bek Mario Jurčević. Prošle sezone bio je pouzdani standardni prvotimac koji je pružao vrlo dobre partije, a obećavajuće je krenuo i na početku aktualne sezone.



Odigrao je prve tri europske utakmice, bio strijelac na Poljudu u pobjedi protiv Hajduka, a onda su zaredali problemi koji su ga na duže odvojili od travnjaka, na koji se vratio tek u samom finišu jeseni.

Velik motiv


Ozljede i korona posve su mu uništile kontinuitet igara. Do sredine rujna skupio je pet prvenstvenih nastupa, a onda je slijedila stanka duža od dva mjeseca zbog rupture mišića lista. Na teren se vratio tek krajem studenoga, pa stoga taj 26-godišnji Slovenac prošlu jesen neće pamtiti po dobrom.

- Nije mi se dogodilo ništa što nije uobičajeno u sportu. Ne želim se osvrtati i razmišljati o tome što mi se događalo jesenas. Najvažnije je što sam sad zdrav i motiviran za rad te da opet mogu pomoći suigračima u ostvarivanju rezultatskih ciljeva. Sve što želim jest opet biti standardni lijevi bek, te uhvatiti kontinuitet igara - kaže Mario Jurčević.

U biti, on je jedan od rijetkih igrača u Osijekovoj svlačionici koji na svojoj poziciji, u ovom trenutku, nema žestoku konkurenciju. S odlaskom Petra Bočkaja u Dinamo Mario je ostao jedini igrač kojem je mjesto lijevog beka prirodna pozicija. Istina, tu je mladi Ivan Cvijanović, ali njegova priča pripada budućnosti. Alternacija za Jurčevića mogao bi biti Čeberko, koji je stoper, ili Miloš, koji se ipak bolje snalazi uz desnu aut-liniju obrane.

- Ne gledam na to baš na taj način. Konkurencija u momčadi jaka je na svim pozicijama, pa tako i na mojoj. Pa ni Bočkaj nije u početku sezone figurirao kao lijevi bek, ali je jesenas pružao odlične partije na toj poziciji. U kadru imamo puno polivalentnih igrača i nema opuštanja. Želim se vratiti na razinu igara iz prošle sezone, a sada mi je najvažnije što sam cijele pripreme prošao bez zdravstvenih problema. To je odličan temelj za povratak u željenu formu.

Momčad na prvom mjestu


Ta prošla sezona za njega je bila dobra. Imao je šest asistencija, pokazao je koliko mu je kvalitetan centrašut iz igre i iz prekida, pa se može zaključiti da su njegovi precizni bočni ubačaji jesenas nedostajali. Možda je i to jedan od razloga Mierezova slabijeg učinka. Je li si zadao neke ciljeve za proljetni dio sezone u osobnoj statistici?

- Nisam. Što se mene tiče, neka u tim statističkim kategorijama pokraj mog imena bude nula, ali neka mi osvojimo naslov prvaka ili Kup. Osobna statistika nije mi na prvom mjestu.

Proljetni dio sezone bijelo-plavima donosi pravi izazov. Jesen su završili na diobi prvog mjesta s Dinamom i Rijekom, a Hajduk ne zaostaje puno, pa će utrka za naslov biti itekako napeta, a izboren je i plasman u polufinale Kupa. Jurčević sad ima dovoljno izazova u nogama pa zna što u takvim situacijama obično bude presudno.

- Ne trebamo razmišljati o drugima, nego se isključivo fokusirati na sebe i svoje igre. Od prvog kola drugog dijela sezone imamo svoj cilj igrati kao što smo to činili dosad jer nam je to donosilo pozitivne rezultate i pobjede. Uzbudljivo je boriti se za naslov, ali trebamo ostati hladnih glava i ne gledati previše unaprijed. Ići utakmicu po utakmicu, pružati svoj maksimum, pa ćemo na kraju povući crtu i vidjeti što će nam to donijeti - rekao je na kraju Mario Jurčević, lijevi branič bijelo-plavih.

Njegov povratak na teren morao bi biti dobra vijest prije svega za Ramona Miereza, koji jesenas nije dobivao previše kvalitetnih bočnih ubačaja kako bi iskoristio svoj ubojiti skok i udarac glavom. Jurčević u aktulanom igračkom kadru bijelo-plavih vjerojatno ima i najbolji centrašut, pa već samo taj podatak govori kako je jesenas bijelo-plavima nedostajao njegov doprinos igri.



Dalibor Keler
DANAS PROTIV MAĐARSKOG HALADASA
Nogometaše Osijeka danas očekuje drugi test na pripremama u Poreču. Suparnik će im biti mađarski drugoligaš Haladas. Utakmica se igra na terenu trening-kampa u Zelenoj laguni s početkom u 15 sati, a izravno će je u svom programu prenositi HNTV. Za očekivati je kako će Nenad Bjelica i u toj utakmici iskoristiti sve svoje raspoložive snage.

loša jesen
OZLJEDE I BOLEST STVAR SU PROŠLOSTI

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike