Regija
PROJEKT "NOVI CENTAR ZA ŽIVOT U ZAJEDNICI"

U Požegi počela gradnja Centra za socijalnu skrb, završit će se u listopadu
Objavljeno 15. siječnja, 2022.
POŽEGA - Nova zgrada Centra za socijalnu skrb, čiji je početak gradnje obilježen prigodnom svečanošću, bit će u središtu Požege, u Županijskoj ulici, a njezino je dovršenje planirano za listopad ove godine. Uz Centar, partneri su na projektu pod nazivom “Novi centar za život u zajednici”, vrijednom 12 milijuna kuna, Požeško-slavonska županija i Grad Pleternica. Nepovratna sredstva iz europskih strukturnih i investicijskih fondova iznose 11,399 milijuna kuna.

- Prije pet godina krenuli smo s idejom izgradnje nove zgrade Centra i evo danas ostvarujemo jedan od postavljenih ciljeva, početak gradnje. U novoj zgradi Centra suvremene uvjete za rad imat će 35 zaposlenih, a ono što je najvažnije jest to što će više od 2300 korisnika imati kvalitetnije svakodnevne usluge koje ovaj centar pruža na prostoru tri grada i pet općina. Ovim projektom trajno će se riješiti problem prostora Centra, ali i podružnice Obiteljskog centra koji se će se nakon izgradnje useliti u zgradu u Ulici Filipa Potrebice, gdje nam je sjedište od 1983. godine - rekao je Vjekoslav Potočanac, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega.

Zadovoljstvo realizacijom projekta izrazili su i Željko Glavić, gradonačelnik Požege, i Antonija Jozić, županica požeško-slavonska. Početak gradnje simbolično su označili Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, županica Antonija Jozić i ravnatelj Centra Vjekoslav Potočanac.

- Upravo ovo ulaganje pokazni je primjer ulaganja u infrastrukturu, uz pomoć više resora Vlade RH, odnosno odrednice cijele Vlade prema samim ulaganjima u sustav socijalne skrbi. Za infrastrukturu smo samo do kraja ovog programskog razdoblja predvidjeli dodatnih 500 milijuna kuna i upravo iz tih sredstava dolazi i ovih 12 milijuna koje ulažemo u Požegu. Infrastrukturno ćemo snažiti sustav i kroz 370 milijuna kuna iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a očekujemo više od 150 milijuna eura ulaganja u sljedećem financijskom okviru upravo u segment socijalne skrbi iz perspektive infrastrukture i više od tri i pol milijarde kuna kroz Europski socijalni fond, uz sredstva za zapošljavanje i socijalnu uključenost korisnika - rekao je ministar Aladrović.

B. Starčević Tesari
Projekt je vrijedan 12 milijuna kuna, iz europskih fondova stiže nepovratnih 11,399 milijuna kuna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike