Regija
DOM ZDRAVLJA VALPOVO

U mirovinu otišlo čak troje
liječnika i medicinska sestra
Objavljeno 8. siječnja, 2022.
Svi su ostavili trag u sredini u kojoj su radili. U ordinacijama su već novi, mladi specijalisti
VALPOVO



Ova je godina u Domu zdravlja Valpovo počela bez čak četvero dugogodišnjih zaposlenika koji su krajem 2021. godine otišli u mirovinu: dr. Mirka Pavoševića, dr. Blaženke Gregorić, dr. Palme Vojnović i medicinske sestre Vlaste Varga. Svi su oni u valpovačkom Domu zdravlja proveli gotovo cijeli svoj radni vijek i ostavili dubok trag među svojim pacijentima i u sredini gdje su djelovali.



Pedijatar dr. Mirko Pavošević i medicinska sestra Vlasta Varga bili su dio pedijatrijskog tima koji je zajednički skrbio o zdravlju mališana Valpovštine od 2007. godine, a dr. Pavošević, iz ambulante Belišće, u Dom zdravlja Valpovo prešao je još 1994. godine. Iza njega je punih 27 godina staža u toj zdravstvenoj ustanovi, tijekom kojih je zadobio neograničeno povjerenje roditelja iz Valpovštine, ali i drugih mjesta. Osim toga, kao jedini pedijatar na području Valpova, i svoje je slobodno vrijeme posvetio djeci, njihovom pravilnom rastu i razvoju: održao je niz predavanja, radionica i aktivnosti u valpovačkom Dječjem vrtiću Maza, ali i u vrtićima susjednih gradova i općina. Bio je predavač i u Crvenom križu Valpovo, a i višegodišnji je sudac na natjecanjima iz prve pomoći. Svojim radom pomogao je i da Valpovo postane Grad prijatelj djece, a Grad mu je nedavno zahvalio za angažman i sve što je utkao u zdravstvo ovog područja, dodijelivši mu javno priznanje u povodu Dana Valpova.

Još jedna cijenjena i omiljena valpovačka liječnica, dr. Palma Vojnović, također je zasluženo dobila javno priznanje Grada nakon 41 godine radnog staža u ordinaciji obiteljske medicine. I ona je, poput dr. Blaženke Gregorić, tijekom dugog radnog vijeka pomogla nizu pacijenata, a čak i tijekom pandemije radila je punim kapacitetom. Paralelno s brigom o zdravlju Valpovčana održala je niz predavanja o zaštiti zdravlja i prevenciji, bila je članicom i predsjednicom mnogih povjerenstva u sklopu Doma zdravlja Valpovo i u velikoj je mjeri pridonijela unaprjeđenju kvalitete zdravstvene zaštite na području Valpovštine.

Za sve što su učinili tijekom svog radnog vijeka zahvalili su im kolege i djelatnici Doma zdravlja na prigodnoj oproštajnoj svečanosti, a u njihovim ordinacijama već su rad počeli novi, mladi liječnici specijalisti, potvrdili su iz valpovačkog Doma zdravlja.



Lidija Aničić
prepoznati
LIJEČNICI SU DOBITNICI JAVNIH PRIZNANJA GRADA

I u slobodno vrijeme posvećeni pacijentima
Javno priznanje Grada Valpova za životno djelo još je ranije, 2019. godine, dobila i liječnica obiteljske medicine i terapeutkinja Udruge liječenih alkoholičara Valpovštine, dr. Blaženka Gregorić, koja već više od 35 godina svoje slobodno vrijeme posvećuje osobama koje se bore s ovisnostima. Jednostavna i srdačna, ova omiljena valpovačka liječnica s osječkom adresom - po kojoj je, zajedno s njezinim sada već umirovljenim kolegama, Dom zdravlja Valpovo bio prepoznatljiv - uz rad u Udruzi istovremeno je u sklopu ordinacije vodila i savjetovalište o alkoholizmu i program obiteljske psihoterapije kojima je spasila i podignula na noge mnoge ranjene i traumatizirane obitelji te niz ovisnika vratila na pravi put.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike