Mozaik
SKILLBOX, DIGITALNA PLATFORMA ZNANJA

Želimo podići svijest o potrebnim vještinama za razvoj karijera
Objavljeno 8. prosinca, 2021.
Organizatorice, urednice i producentice projekta su Lida Hamar Paladin i Ivana Radovniković Marković
SkillBox, digitalna platforma znanja, regionalni je projekt koji se realizira na stranici www.skillboxclub.com. Cilj je ponuditi kvalitetan sadržaj, inspiraciju i znanje o različitim vještinama i karijerama onih koji se ističu uspjehom u svom području. Tematska područja koja SkillBox obrađuje su umjetnost, sport, gastronomija i kulinarstvo, dizajn, znanost i tehnologija, poduzetništvo i mnoga druga.

- Naša misija je podići svijest o potrebnim vještinama za razvoj karijera i ulozi znanja, talenta, a ponekad i sreće u ostvarenju uspjeha. Glavnu ulogu u tome imaju naši predavači koji su prepoznali zajednički interes i priliku da njihovo znanje i iskustvo bude preneseno na druge te postane svojevrsna ostavština - kažu organizatorice, urednice i producentice projekta, Lida Hamar Paladin i Ivana Radovniković Marković.

U prvom su valu predstavili predavače kao što su Aleksandar Stanković (urednik i novinar emisije Nedjeljom u dva, HRT), Žana Goić Petričević (leadership executive), Ante Gelo (glazbenik, aranžer i producent), Niko Pulić (profesionalni vozač utrka), Matija Vuica (modna dizajnerica, kostimografkinja), Ivan Pandžić (novinar 24sata), Denis Mahmutović (novinar 24sata), Vanja Vascarac (redatelj), Alen Sesartić (koreograf i plesač). Redovito snimaju nove predavače koje će uskoro predstaviti. Radi se o uglednom PR stručnjaku za odnose s medijima i stručnjaku za političku komunikaciju poznatom u cijeloj regiji, svjetski poznatom sportašu i velikom regionalnom rock-glazbeniku. U planu je da ih predstave do kraja godine te će time ujedno najaviti i drugi val predavača koje su pripremili.

- Skill Box je izuzetno zahtjevan projekt, na njemu intenzivno, svakodnevno radimo godinu i pol dana. Sve smo napravile same, naučile jako puno toga, uspješno se snašle u svim izazovima koji su se tijekom realizacije našli pred nama. Platforma je koncipirana kao jedino mjesto na kojemu se nalaze predavanja svih naših predavača i ona su isključivo napravljena kroz videa. Svaki predavač ima deset lekcija u kojima obuhvaća zasebno neke teme, koje se tiču isključivo njega. Svaka tema je u trajanju u prosjeku do 10 minuta, tako da imamo po predavaču sat vremena videomaterijala - rekle su Ivana i Lida.

Skill Box otvara jako puno mogućnosti, tako da već u svom planu ima dogovorene panele, a u planu su i predstavljanja na pojedinim konferencijama. Fokus je sada na stvaranju što veće baze pretplatnika zbog kojih je ovaj sadržaj i napravljen, a paralelno se odrađuju snimanja novih predavača.

Što je Skill Box, o kakvoj se kutiji vještina točno radi?

LIDA: Skill Box, iako regionalna digitalna platforma znanja, dana je cijelom svijetu na raspolaganje i korištenje. Skill Box je zaista kutija vještina u doslovnom prijevodu. Radi se o platformi koja se nalazi na stranici www.skillboxclub.com, a nudi bogat i kvalitetan sadržaj kroz lekcije naših predavača čija će vas imena, ali i njihovo znanje i iskustvo sigurno privući da poslušate kako su oni otkrili koji je njihov talent, riješili prepreke, kako su prihvatili izazove i zašto su uspješni u svojim karijerama.

Što Skill Box čini drukčijim i posebnijim?

IVANA: Trudimo se da predavanja budu ‘‘spot on‘‘ i da zaista izgledaju kao da se zaista učenje događa iz prve ruke. Kroz konkretne primjere lekcije postaju na neki način ekskluzivno mentorstvo koje više nije rezervirano samo za neke posebne ljude. Danas tko želi učiti od najboljih, može to preko Skill Boxa.

Što dalje možemo očekivati?

LIDA: Paneli, konferencije, festivali... Vrata nam se za sada otvaraju na svakom koraku i imamo velike planove za 2022. godinu, ali u našem timu je Ivana ta koja ne otkriva ništa. Za razliku od mene, baš sam ponosna pa bih na sva zvona o svemu, ali neka ostanu neke stvari iznenađenje.

IVANA: Mi smo trenutno u fazi informiranja javnosti o tome što je Skill Box i kakav sadržaj nudi. Također, intenzivno pripremamo sljedeći val predavača i pregovaramo sa svim potencijalnim partnerima koji žele biti dio ove priče. Ovo je projekt na duge staze i mi smo spremne bez fige u džepu napraviti nešto veliko i važno. T.K.
Možda ste propustili...

NIKAD RANIJE OBJAVLJENE PJESME

Novi album J. Casha

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike