Mozaik
SLIKA DANAŠNJE HRVATSKE

Počelo snimanje filma
"Glava velike ribe"
Arsena Oremovića
Objavljeno 22. studenog, 2021.
Snimanje dugometražnog igranog filma "Glava velike ribe" scenarista i redatelja Arsena Oremovića započelo je u Dubrovčaku Desnom, trebalo bi se završiti sredinom prosinca, a premijera se očekuje u drugom dijelu iduće godine. Utemeljen na motivima istoimene knjige Ognjena Sviličića, film donosi priču o ratnom veteranu Traktoru koji dolazi sa sela živjeti u Zagreb na poziv brata, koji pak novcem od prodaje roditeljske kuće planira vratiti dugove banci i pokrenuti novi biznis. Plan je da s bratom i njegovom suprugom živi dok ne stane na noge, no stvari nisu tako jednostavne. Kako se napominje u najavi HAVC-a, film daje sliku današnje Hrvatske razapete između rata i mira, idealizma i konzumerizma, manipulacija raznih vrsta, stvarnog života i života prema medijima.

Prvom "službenom" danu snimanja s glumačkom ekipom prethodilo je nekoliko "nultih" dana dokumentarnih snimanja po Turopolju i Posavini gdje se snimaju seoske scene, dok nakon desetak dana ekipa seli u Zagreb. Snima se u produkciji Maje Vukić i tvrtke Izazov 365. Scenarij je prošao nekoliko scenarističkih radionica među kojima se ističe mentorska suradnja slavnog rumunjskog scenarista Răzvana Rădulescua u programu Split Script udruge Metonimija.

Glavne uloge tumače Neven Aljinović Tot (Traktor), Nikša Butijer (Andrija) i Lana Barić (Vesna), dok u ostalim ulogama nastupaju Vinko Kraljević, Lana Meniga, Ivica Pucar, Sven Šestak, Nenad Cvetko, Marica Vidušić, pjevačica Anezi i nekoliko naturščika. Direktor fotografije je Marinko Marinkić, snimatelj tona Igor Šegović, scenograf Dino Topolnjak, kostimografkinja Katarina Zaninović i slikarica maske Snježana Gorup. Pomoćnik redatelja je Istvan Filakovity. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i HRT-a. H
Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike