Crna kronika
JURNJAVA JE PROBLEM U VIROVITIČ KO-PODRAVSKOJ ŽUPANIJI

Zbog brzine 97 prometnih nesreća
Objavljeno 28. listopada, 2021.
Vozači su u Slatini te između Brezika i Lipovca vozili 50, a u Suhopolju čak 84 kilometra brže od dopuštenog
U Ulici Vladimira Nazora u Slatini u nedjelju je u 13.30 zatečen mladi vozač kako automobilom juri 101 km/h, a dopušteno je 50 km/h. Za takvu vožnju očekuje ga kazna od najmanje 10.000 kuna, tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom i šest negativnih bodova. Policijska uprava virovitičko-podravska izvijestila je da je u ponedjeljak u 9 sati posada policijskog presretača na cesti između Brezika (općina Lukač) i Lipovca (općina Gradina) zaustavila vozača koji je autom jurio 138 km/h. Vozilom je upravljao 29-godišnjak, a na tom dijelu ceste dopuštena je brzina 90 km/h.

Tjedan dana prije, 14. listopada, u 00.20 na dionici državne ceste D2 u Suhopolju, gdje je brzina ograničena na 60 km/h, mladi je vozač (25) osobnim automobilom upravljao brzinom od 144 km/h, što je čak 84 kilometra više od dopuštene brzine. Osim toga, doznajemo da su prekršaji upravljanja vozilom brzinom od 106 km/h koje je u srijedu i četvrtak proteklog tjedna utvrdila stacionarna kamera za nadzor brzine u Šaševu (općina Čađavica) već u postupku procesuiranja. Ovih nekoliko slučajeva izrazito brze vožnje u kratkom vremenu i potreba sankcioniranja prekoračenja brzine vozila na prometnicama Virovitičko-podravske županije pojačali su problematiku upravljanja vozilom brzinama znatno većima od ograničenja.

- Od početka godine na prometnicama Virovitičko-podravske županije prebrza vožnja bila je uzrokom 97 prometnih nesreća, odnosno svake pete prometne nesreće, u kojima je jedna osoba poginula, 15 ih je teško ozlijeđeno i 38 lakše. Svaki četvrti počinitelj prometne nesreće u kojoj je uzrok bila prebrza vožnja bio je ili alkoholiziran ili je bio mladi vozač - priopćili su iz PU virovitičko-podravske.

- S obzirom na to da je brzina jedan od četiriju najčešćih ubojica u prometu, policijski će službenici i nadalje pojačano nadzirati brzinu svim raspoloživim uređajima za nadzor brzine i na svim lokacijama koje se ističu kao kritične, ali i na lokacijama na kojima je zamijećeno da vozači češće prekoračuju ograničenja brzine i time dovode u opasnost ostale sudionike u prometu - upozorili su iz Policijske uprave virovitičko-podravske.



P.Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike