Crna kronika
BOJE SE BIJEGA JER JE DRŽAVLJANIN UJEDINJENOG KRALJEVSTVA

Mladić koji je u Vukovaru zapalio zastavu u pritvoru
Objavljeno 15. listopada, 2021.
Protiv 20-godišnjeg državljanina Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjevene Irske podignuta je optužnica zbog povrede ugleda Republike Hrvatske. Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru optužnicom tereti 20-godišnjaka da je 11. rujna oko 3 sata u Vukovaru upaljačem zapalio hrvatsku zastavu na drvenom koplju iznad ulaznih vrata stambene zgrade u Ulici Blage Zadre 111 i potom je potrgao. U optužnici je predloženo da sud okrivljeniku produži istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će pobjeći, što je optužno vijeće prihvatilo.

Podsjetimo, 15. rujna pokrenuta je istraga protiv 20-godišnjaka zbog sumnje da je s ciljem izvrgavanja prijeziru i grubog omalovažavanja zastave Republike Hrvatske, pod utjecajem alkohola, pred ulazna vrata stambene zgrade u Ulici Blage Zadre dogurao metalnu konstrukciju za parkiranje bicikala te se na nju popeo i upaljačem zapalio i potrgao zastavu koja je bila na drvenom koplju fiksiranom na betonskoj nadstrešnici iznad ulaznih vrata.

Odmah je podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, a sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru rješenjem od 12. rujna počinitelju je odredio istražni zatvor na temelju predložene zakonske osnove, koji se može zamijeniti uplatom jamstva. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike