Sport
MEMORIJALNI TURNIR BLAGO ZADRO

Osijek sve riješio u prvih 45 minuta, pa se malo opustio
Objavljeno 8. listopada, 2021.
U finalu turnira igrat će Osijek, koji je svladao Vukovar 1991, i Cibalia, koja je pobijedila Široki Brijeg

U nedjeljnom finalu 8. memorijalnog turnira Blago Zadro u Vukovaru igrat će Osijek i Cibalia. Osječani su uvjerljivo svladali Vukovar 1991, a nogometaši Cibalije iznenadili su BiH premijerligaša Široki Brijeg, koji je osvojio svih sedam dosadašnjih izdanja tog turnira.



Bijelo-plavi su u susretu s Vukovarom 1991 pokazali dva lica. U prvom poluvremenu Osijek je bio maksimalno ozbiljan i fokusiran, pa Vukovarci nisu imali nikakvih izgleda. Iako je teren bio prilično težak za igru Osijek je uspio uspostaviti kombinatornu igru i zabiti tri pogotka koja su bila plod vrlo lijepih akcija. Osijek je domaćina turnira načeo u 22. minuti, Žaper se lijepo na sredini terena oslobodio svog čuvara već u primanju, pa poslao odličnu okomitu loptu prema Topčagiću, a rutiner u napadu bijelo-plavih mirno je prebacio Duborvića i doveo Osijek u vodstvo. Ubrzo nakon toga mogao je Gržan udvostručiti prednost bijelo-plavih, ali mu je Dubrović "skinuo" čisti "zicer". Vrlo lijepu akciju odigrao je Osijek za drugi pogodak. Na rubu kaznenog prostora Daku i Gržan su razmijenili dupli pas, a Gržan je nakon toga nesebično proigrao Topčagića na drugoj vratnici kojem nije bilo teško zabiti njegov i Osijekov drugi pogodak. Odigralo se to u 39. minuti. Do poluvremena bijelo-plavi su stigli zabiti još jedan pogodak iz lijepe akcije u kojoj je Bočkaj povratnom loptom proigrao Pilja, koji je s 13 metara prizemnim udarcem pogodio lijevi kut. Svjesni kako su osigurali pobjedu, Osječani su u drugom dijelu zaigrali prilično ležerno, što su Vukovarci iskoristili za smanjenje zaostatka. U 49. minuti nakon lijepog prodora Jare po desnoj strani Maleničinu mrežu pogodio je nekadašnji Osijekov centarfor, iskusni Josip Barišić. U tom razdoblju Vukovar 1991 mogao je dodatno zakomplicirati utakmicu jer je Džalto u 54. minuti iz čiste situacije pogodio lijevu vratnicu. Do kraja susreta zapamćen će ostati promašaj Miereza, koji je nakon dodavanja Gržana nehotično stao na loptu umjesto da pogodi praznu mrežu, a pobjedu Osijeka u 88. minuti potvrdio je Gržan nakon što je uporni Daku izborio loptu na rubu kaznenog prostora i proigrao Gržana, kojem nije bilo teško zabiti četvrti pogodak. Prva momčad napravila je svoj dio posla, a u nedjeljnom finalu Osijek će predstavljati B momčad.

Inače, danas (subota) na turniru je biti slobodan dan, a on će biti iskorišten za polaganje vijenaca na spomenik Blagi Zadri na Trpinjskoj cesti. Nedjeljni program počinje u 13.30, kada će u susretu za treće mjesto igrati Vukovar 1991 i Široki Brijeg, a finalna utakmica između Osijeka i Cibalije počinje u 16 sati.



Dalibor Keler
VUKOVAR 1991       1 (0)

OSIJEK       4 (3)

VUKOVAR - Stadion u Borovu naselju. Vrijeme oblačno. Teren neravan. Gledatelja: 150. Sudac: Antonio Sabljoć (Otok). Strijelci: 0:1 Topčagić (22), 0:2 Topčagić (30), 0:3 Pilj (42), 1:3 Barišić (49), 1:4 Gržan (88). Žuti kartoni: Barišić (Vukovar 1991), Miloš (Osijek).

VUKOVAR 1991: Dubrović, Škarica, Dogan, Biljan, Radošević, Jara, Džalto, Aleksić, Pavičić, Tustonjić, Barišić. Od 60. minute: Marijanović, Stagni, Filipović, Golub, Brajković, Ljajić, Vuksan, Benedetti, Bognar.

OSIJEK: Malenica, Miloš, Bralić, Caro, Čeberko, Žaper (od 0d 46. Jugović), Pilj, Gržan, Bočkaj (od 58. Hiroš), Daku, Topčagić (od 58. Mierez).

CIBALIA SVLADALA ŠIROKI BRIJEG
U drugom polufinalnom susretu 8. memorijalnog turnira Blago Zadro Cibalia je pobijedila sedmerostrukog pobjednika tog turnira Široki Brijeg s 1:0. Pogodak odluke postigao je Domagoj Pušić u 11. minuti.

Najčitanije iz rubrike