Regija
ZAVRŠIO PROJEKT "HRVATSKA VOLONTIRA"

Najvažnija snaga volontiranja je da budemo tu za druge
Objavljeno 7. listopada, 2021.
BELIŠĆE - Projekt Hrvatska volontira 2021. okupio je ove godine više od 140 organizatora volontiranja, koji su u više od 70 gradova uključili nekoliko tisuća građana volontera i proveli više od 200 društveno korisnih volonterskih aktivnosti u zajednici, izvijestila je članica Lokalnog volonterskog centra Zvono Belišće, Ivančica Bulut.

Street art intervencije, čišćenje okoliša, radionice očuvanja folklorne baštine, pisanje razglednica starijim osobama, aktivnosti s ranjivim skupinama, prikupljanje potrepština za ugrožene građane, volontiranje na raznim događajima, pomoć u učenju, čitanje priča, šetanje pasa iz skloništa za napuštene životinje, druženje s korisnicima raznih ustanova samo su neke od provedenih aktivnosti koje su ponovo pokazale koliko je volontiranje važna društvena mreža.

”Proteklo su razdoblje obilježile i krizne situacije, a reakcija građana i njihov volonterski i solidaran angažman dokaz su da smo društvo koje prepoznaje istinske ljudske vrijednosti. Stoga smo ovogodišnjom manifestacijom željeli naglasiti koliko nam je volontiranje važno za razvoj otpornosti zajednice u izvanrednim situacijama te koliko naše zajedništvo i solidarnost ubrzavaju proces oporavka u vrijeme i nakon krize”, poručila je Bulut, naglasivši i golem doprinos volontera Valpovštine u životu svoje zajednice.

Ove se godine obilježava i deseta obljetnica Europske godine volontiranja, u povodu koje se naglašava nekoliko ključnih značajki modernog razumijevanja koncepta volonterstva u Europi, a to su osnaživanje, zahvalnost, inkluzivni angažman te međusektorska suradnja i dijeljenje resursa.

”Budući da je najvažnija snaga volontiranja u slobodnoj i dobroj volji da budemo tu za druge i za zajednicu, ove smo godine odlučili kampanjom dodatno odati priznanje volonterima koji su pomagali i pomažu u kriznim situacijama promovirajući primjere dobre prakse kroz volonterske priče i online kampanju na društvenim mrežama”, zaključuje Bulut. L.A.
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike