Osijek
RIJEKA LJUBAVI

Štefica Čučak pozvana u Savjet Ministarstva
Objavljeno 28. rujna, 2021.
Humanitarna udruga Rijeka ljubavi skrbi o 3500 osoba u potrebi, u čemu joj pomaže Ministarstvo poljoprivrede.

- Kriza testira humanost društva i prioritete koje biramo. Želimo živjeti u humanijem i pravednijem društvu, a obitelji u socijalnoj potrebi moraju biti prve na listi prioriteta cijelog sustava i na nacionalnoj i na lokalnoj razini. Ugodno nas je iznenadio poziv Ministarstva poljoprivrede na sjednicu Savjeta, kao i to da sam pozvana biti njegovom članicom. Program je kvalitetan, te se nadam i vjerujem da postoji nada za bolji život svih građana - kaže Čučak.

Naglašava kako je programom obuhvaćena cjelovita potpora za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane.

- Cilj je programa pružiti financijsku potporu, a potpora se isplaćuje u stopostotnom iznosu nepovratnih sredstava EU-a za opremanje, adaptaciju, nabavu vozila i ostaloga. Kriterij za raspodjelu sredstava ovisi o broju krajnjih korisnika, stupnju razvijenosti mreže, iskustvu u distribuciji donirane hrane i količine donirane hrane koja je podijeljena u 2020. godini. U Ministarstvu poljoprivrede predviđaju da bi javni poziv uslijedio do lipnja 2022. godine - kaže Čučak. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike