Osijek
POVEĆAN I IZNOS

Natječaj za 170 stipendija
Objavljeno 28. rujna, 2021.
Osječko-baranjska županija objavila je Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za 2021./2022. školsku, odnosno akademsku godinu.



Upravni odjel za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije na web-stranicama OBŽ-a objavio je Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za 2021./2022. školsku, odnosno akademsku godinu. Natječaj je objavljen i u “Glasu Slavonije” i na web-stranicama Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Osječko-baranjska županija stipendirat će učenike od prvog razreda srednje škole, a studente od četvrte godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija ili prve godine diplomskog studija tijekom jedne školske, odnosno akademske godine. Po ovom natječaju bit će dodijeljeno 100 stipendija učenicima i 70 stipendija studentima tako što će 30 stipendija biti dodijeljeno darovitim učenicima i 30 stipendija darovitim studentima, 30 stipendija bit će dodijeljeno učenicima te 20 stipendija studentima koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja prema. Stipendije će dobiti i 20 učenika i 10 studenata slabijeg imovinskog stanja. Za STEM srednjoškolski program stipendije se dodjeljuju za zanimanja CNC operater (8 stipendija), elektrotehničar (3), strojobravar (5), medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege (10) i strojarski računalni tehničar (4). Za studente iz STEM područja dodjeljuju se stipendije u području strojarstva (2), računarstva (5), elektrotehnike (4), medicine (5), dentalne medicine (2) i veterinarske medicine (2). Stipendije se dodjeljuju i za deficitarna zanimanja: zidar, stolar, bravar, vozač motornog vozila, kuhar, automehaničar, tokar, mesar, keramičar i vodoinstalater te studentima građevinarstva, geodezije, logopedije, socijalne pedagogije, edukacijske rehabilitacije, geografije i farmacije.



Iznos stipendije koji se dodjeljuje učenicima ove godine povećan je s 450 na 500 kuna, a iznos stipendije koji se dodjeljuje studentima s 1000 na 1200 kuna.V.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike