Mozaik
GRUPA SE PONOVNO OKUPILA U POVODU 25 GODINA OBJAVE ALBUMA "THE SCORE"

Grupa Fugees na turneji nakon 15 godina
Objavljeno 27. rujna, 2021.
Lauryn Hill, Wyclef Jean i Pras Michel iz legendarne hip-hop grupe Fugees ponovno su se okupili kako bi odradili svoju prvu svjetsku turneju u posljednjih 25 godina i prve koncerte u 15 godina kako bi proslavili obljetnicu albuma "The Score" iz 1996. godine, jednog od najvećih albuma takvog žanra svih vremena. Međunarodna turneja s 12 gradova započela je prije nekoliko dana intimnim pop-up koncertom u New Yorku na lokaciji koja nije bila javno objavljena. Ostatak turneje krenut će 2. studenoga iz United Centra u Chicagu, a dobar zvuk prenosit će se diljem svijeta. Zasad su poznata samo dva datuma u Europi: 4. prosinca u Parizu (La Defense Arena) i 6. prosinca u Londonu (O2).



- Dok slavim 25 godina s Fugeesima, prvo sam se sjetio da smo se zavjetovali da se nećemo samo baviti glazbom nego ćemo biti i pokret. Bili bismo glas za nečuvene, a u ovim izazovnim vremenima još jednom sam zahvalan što nas je Bog spojio - rekao je Wyclef Jean.



"The Score" je jedan od najprodavanijih i najznačajnijih glazbenih albuma svih vremena. Nakon objavljivanja zauzeo je prvo mjesto Billboardove ljestvice 200 najprodavanijih albuma i grupi pribavio dvije Grammy nagrade. Fugees su bili prva hip-hop grupa koja je nominirana za album godine, a nominacija je ujedno označila i drugi jedini rap album koji je u to vrijeme nominiran i za najveće priznanje. T.K.
Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike