Mozaik
OVOTJEDNA NACIONALNA TOP-LISTA NAJPRODAVANIJIH ALBUMA

"Aurea Fest Požega" na 3. mjestu
Objavljeno 18. rujna, 2021.
Album "CMC Festival Vodice 2021" raznih izvođača ponovno je na vrhu Top-liste prodaje domaćih albuma u Hrvatskoj. Željko Bebek s trećeg mjesta popeo se na drugo s albumom "Mali oblak ljubavi". Prošloga je tjedna na treće mjesto sletjelo novo albumsko izdanje, a radi se o albumu raznih izvođača - "Aurea Fest Požega: Zlatne žice Slavonije 2021". Album je objavljen u povodu najpoznatijeg i najdugovječnijeg tamburaškog festivala Zlatne žice Slavonije, koji se ove godine održao u sklopu požeškog Aurea Festa. Na Trgu Svetog Trojstva nastupila su eminentna imena tamburaške scene poput Slavonskih lola, Šime Jovanovca, Stjepana Jeršeka-Štefa, Đuke Čaića i drugih, a u povodu toga izdavačka kuća Croatia Records, kao dugogodišnji partner festivala dobrih vibracija, objavila je CD s dvadeset pjesama koje su bile premijerno izvedene na festivalu. Na četvrtom su mjestu liste "Vrući ljetni hitovi 2021", a peto mjesto zaslužilo je izdanje "Splitski festival 2021" raznih izvođača.

Osim albuma "Aurea Fest Požega: Zlatne žice Slavonije 2021", na listi nalazimo još četiri nova ulaza. Na 17. mjestu nalazimo album s još jednog slavonskog festivala, "Pjesme Podravine i Podravlja - Pitomača 2021". Na 19. je mjesto ušlo reizdanje kultnog jazz-albuma raznih izvođača "Zvjezdana prašina", a odmah mu za petama na 20. mjesto dolazi "Greatest Hits Collection Kikija & Pilota", koji je savršena najava novog studijskog albuma koji će Kiki objaviti u suradnji diskografskih kuća Croatia Records i PGP. Na 40. mjesto liste ušao je album "Muzika je ključ" Poprock Škole.

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. T.K.
NOVI MAIDENI NA PRVOM MJESTU
Prvo mjesto Top-liste prodaje stranih albuma osvaja Iron Maiden i album “Senjutsu” (Dancing Bear). Na drugo mjesto se sa šestoga popeo BTS i album “BTS, the Best” (Universal Music Hrvatska), dok treće mjesto osvaja Bill Evans s albumom “Trio 64” (Universal Music Hrvatska), također kao novi ulaz. Billie Eilish je s izdanjem “Happier Than Ever” (Universal Music Hravtska) s prvog mjesta sišla na četvrto, a s dvadeset i sedmog mjesta na peto dolazi “The Wall” (Dancing Bear) grupe Pink Floyd.

Najčitanije iz rubrike