Regija
PETI U HRVATSKOJ

Grade pumptrack poligon za sve koji vole adrenalin
Objavljeno 12. rujna, 2021.
U Virovitici je počela gradnja pumptrack poligona. Investitor je Virovitičko-podravska županija, a projekt u vrijednosti 320 tisuća kuna sufinancira Ministarstvo turizma i sporta na temelju Programa razvoja cikloturizma na kontinentu. Radove su obišli virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Lahorka Weiss i pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ-a Bojan Mijok.

Virovitica je peti grad u Hrvatskoj koji dobiva pumptrack poligon. Hrvatska tako slijedi pozitivne primjere zemalja iz susjedstva, poput Slovenije i Austrije, gdje su posljednjih godina izgrađeni deseci ovakvih poligona u kojima uživaju svi – od onih najmlađih do onih koji se i dalje osjećaju dovoljno mladima da osjete malo adrenalina.

Adria Bike poligon površine 865 četvornih metara gradi na gradskoj parceli površine približno 1800 kvadrata, u suradnji s partnerima iz Slovenije – tvrtkom Alliance ASE, specijaliziranom za izgradnju ovakvih poligona. Pumptrack se gradi nedaleko od nogometnog igrališta i teniskih terena te multifunkcionalne sportske dvorane, čime sportsko-rekreacijska zona Virovitice dobiva svoje proširenje.
320

tisuća kuna vrijedan projekt sufinancira Ministarstvo turizma i sporta

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike