Sport
MARIN ČILIĆ DOLASKOM NA TRAVU NAŠAO POBJEDNIČKU FORMU

Za naslov zaradio 53.000 eura i Mercedes
Objavljeno 14. lipnja, 2021.
Nakon tri godine čekanja Marin Čilić okitio se naslovom pobjednika ATP turnira. Hrvatski tenisač slavio je u Stuttgartu, gdje je u finalu sa 7:6, 6:3 poslije sat i 50 minuta igre svladao trećeg nositelja, Kanađanina Felixa Augera Aliassimea.

Prvi set donio je izjednačenu igru dvaju tenisača, po jednom su obojica izgubila servis, a u tie-breaku uspješniji je bio Čilić. Na krilima dobivanja prvog seta Marin je ušao u drugu dionicu i uzeo je Augeru Aliassimeu servis za vodstvo 5:3, što je bilo dovoljno za dobivanje drugog seta i naravno meča. Čilić je protiv 21. tenisača svijeta servirao sedam asova, a Kanađanin je servirao četiri, ali i napravio šest dvostrukih pogrešaka. Čilić je dva puta uzeo suparniku servis iako je imao deset break prilika, a svoj je izgubio jednom.

Čiliću je ovo 19. ATP naslov u karijeri, u Stuttgartu je zaradio 53 tisuće eura, ali i automobil. I to ne bilo kakav, nego Mercedes. Kako je Mercedes glavni sponzor turnira, već tradicionalno pobjednik dobiva za naslov automobil slavnog njemačkog proizvođača, a ključevi nisu mogli otići u bolje ruke nego Čilićeve. Ipak, u Hercegovini je pod obvezno da, ako držiš makar malo do sebe, moraš imati bar jedan Mercedes! No važnije od automobila su Čilićeve dobre igre. Dolaskom na travu zaredao je s pobjedama i napokon osvojio turnir, prvi nakon tri godine posta i Queen’sa kada je u finalu pobijedio Novaka Đokovića. A kad se sjetimo tog 24. lipnja 2018., ne možemo zaboraviti koliko je to bio veliki dan hrvatskog tenisa. Čilić je na Otoku svladao Đokovića, a isti dan je Borna Ćorić osvojio Halle pobijedivši u finalu velikog Rogera Federera. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike