Sport
MIJO JONJIĆ - HEJO jeDAN OD PRVIH ŠKORIĆEVIH TRENERA

Stigao je kao vratar, ali sam shvatio kako je bolji igrač
Objavljeno 7. lipnja, 2021.

Sada ću ti ja sve ispričati kako je to bilo, započeo je Mijo Jonjić, u nogometnim krugovima poznatiji pod nadimkom Hejo, prvi Miletov trener u Mladosti iz Vođinaca. Opisao nam je kako je uopće tada dječak iz Novih Mikanovaca stigao u Vođince.



- U Vođincima smo imali školu nogometa. Došao mi je jednom moj prijatelj i pomoćnik Ivan Purkić, koji je kod njegovih kod kuće došao nešto raditi. Vidio je u dvorištu kako Mile šutira sa svojim bratom Antom. Rekao mi je: ‘Imam jednog dobrog golmana za nas.‘ Naime, Mile je kod nas došao da bude golman, ali sam brzo shvatio kako je on jači igrač - pričao je Hejo, koji je već tada Mileta stavio u ulogu tadašnjeg centarhalfa.

Sa Škorićevim ujakom Ivanom Medvedom počeo ga je vodati po kampovima i selekcijama.

- Ujak je vodio brigu o njemu i najčešće ga vozio po utakmicama. Iva je bio strašan nogometaš, znaš kako je taj zabijao golove. K‘o Lewandovski! - pričao je Hejo vrativši se na poznatijeg Ivinog nećaka:

- Kada je Mile imao nekih deset godina, bili smo u Medulinu u Milanovu kampu. Bilo je tada već puno skauta i zapazili su ga. Nakon županijske selekcije ostao je u Cibaliji, ali je i tamo odskakao. Zvali su iz Dinama i Osijeka, na kraju smo zajedno s ujakom i njegovom majkom zaključili da je bolje da ide u Osijek. Ipak je bliže kući.

Mile Škorić nije prvi prvoligaški igrač iz Hejina "inkubatora", a ni prvi prvoligaš koji je igrao u Mladosti. Vođinci su oduvijek bili selo koje je "izbacivalo" prvoklasne nogometaše.

- Volimo reći kako smo ‘najnogometnije selo‘. Nemamo ni 2000 stanovnika, a iz Vođinaca je u Osijek otišao i Branko Karačić. Odavde je i Ivica Duspara. Niz je još igrača koji su poslije igrali u Cibaliji i Osijeku. U Prvoj HNL prvi moj igrač bio je Tomislav Jonjić, koji je igrao u Cibaliji, poslije u Interu iz Zaprešića. Drugi je Ivan Baraban. Onda je stigao Mile Škorić. Danas je naših čak pet igrača u mlađim uzrastima Osijeka, koji su i u reprezentativnim selekcijama. To su kadet Filip Vrlić, zatim vratar Karlo Vrljić, puno obećava Mile Jurjević te braća Luka i Ivan Barić. Jednom sam Miletu rekao kako je Luka možda i veći talent od njega. Malo se naljutio na mene, ha, ha. Ma to ne znači kako će biti i bolji nogometaš. Dalek je taj put. Zato sam posebno ponosan na sve ovo što je Mile do sada ostvario. Bit će toga još. Nedavno smo osvojili županijsko natjecanje na Coca-Cola Cupu i idemo na završnicu u Split - pohvalio se Hejo, o kojem se malo toga zna, ali je zapravo jedan od ljudi koji drži potporne stupove hrvatskog nogometa. K.Lacković



Mijo Jonjić

Volimo reći kako smo “najnogometnije selo”. Nemamo ni 2000 stanovnika, a iz Vođinaca je u Osijek otišao i Branko Karačić

Najčitanije iz rubrike