Sport
MURSA-OSIJEK BLIZU FINALA

Nakon pet setova zaslužili majstoricu na svome parketu
Objavljeno 15. travnja, 2021.
Nakon 125 minuta velike borbe odbojkaši s Drave uzvratili Splitu za poraz na otvaranju polufinala

Osječki su odbojkaši plesali na rubu eliminacije iz doigravanja za prvaka Hrvatske. No, Mursa-Osijek pleše i dalje, izborila je treću, odlučujuću utakmicu protiv Splita, u subotu u svom Gradskom vrtu.


Malo je nedostajalo da Splićani uopće ne dođu u Slavoniju, bili su vrlo blizu senzacionalnog plasmana u finale, gdje su prije početka ove serije ipak mnogi vidjeli odbojkaše s Drave, koji su nakon poraza u prvoj utakmici stigli na Poljud s jasnom misijom. Put do njezina ostvarenja nije bio lagan, bila su to najneizvjesnija nešto više od dva sata za momčad Marija Tepperta na parketu ove sezone, gdje je ipak izboren sretan završetak. Mursaši su slavili 3:2, i tako izborili još jednu prigodu za prolaz u seriju u kojoj će se odlučivati o pobjedniku Superlige. A majstorica je u nekim trenucima djelovala kao nemoguća misija. Jer Split je imao 1:0 i 2:1 u setovima, bio je prijetnja u četvrtom, dok je u petom vodio 9:6 i 11:9. Dva-tri poena fore u odlučujućoj dionici velika je prednost, ali Osječani ni tada nisu prestali vjerovati da mogu sve okrenuti u svoju korist. Nisu pali ni kada su propustili prvu meč-loptu, kada je sjajni Ivan Matoković opalio preko bloka u debeli aut. No, Ivan je ostao miran te je drugu prigodu realizirao nakon sjajno odrađenog servisa. On, njegovi suigrači i trener napokon su mogli odahnuti.


- S obzirom na to što smo sve prošli da bismo došli do meč-lopte, jasno je da sam bio razočaran kako sam reagirao na prvu. No, rekao sam sam sebi da moram ostati miran, da ih imamo i da će doći nova prigoda. Došla je brzo, preuzeo sam rizik na servisu, jer bio je to trenutak kada nije bilo za kalkulacije. Ispalo je odlično, slavili smo zasluženo i tako ostali u igri za finale - kaže Matoković, koji je u pobjedu ugradio 36 poena. Isto toliko imao je na drugoj strani i Igor Omrčen, ali u završnici su ključne poteze vukli Matoković i njegovi suigrači, koji su bili bolji kao momčad.
- Nismo znali hoće li Omrčen nastupiti, ali s obzirom na ozljedu odigrao je sjajan susret. Split je bio i bolji nego u prvoj utakmici, ali, srećom, i mi nismo ponovili izdanje od četiri dana ranije. Sada još moramo splitsku pobjedu potvrditi na našem parketu - priča Matoković, koji je po povratku iz Dalmacije u jučerašnjim ranim jutarnjim satima odmah morao na posao u bolnicu. Vremena za slavlje nije bilo, a nije još ni vrijeme, jer posao u polufinalu još nije gotov. Bit će u subotu...


Nino Benčina
TREĆA NA SAVI, POZNATE FINALISTICE
Treća, odlučujuća utamica, igrat će se i u drugom polufinalu odbojkaša. Ribola Kaštela uspjela je na svom parketu svladati Mladost 3:2 (25:20, 25:23, 17:25, 24:26, 15:8), i tako osigurati još jedan odlazak u metropolu. No, zato je polufinalna serija kod odbojkašica riješena dvokorakom u oba slučaja. U zagrebačkom obračunu Dinamo očekivano nije mogao parirati Mladosti, koja je i drugi put slavila s laganih 3:0 (25:10, 25:12, 25:15), a istim rezultatom završen je i gradski obračun između Kaštela i Marina Maštela. Gošće su, nakon četiri seta u prvom ogledu, sada bile bolje 3:0 (25:23, 25:20, 25:22). U finalu su tako prva dva nositelja, a prvi susret finalne serije (igra se na dvije pobjede) bit će 22. travnja, u Zagrebu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike