Regija
SUSREO SE S KANDIDATIMA HDZ-A

Podrška Anušića Tomislavu Čamagajevcu i Mihaelu Sučiću
Objavljeno 16. travnja, 2021.
VALPOVO/BELIŠĆE - Prilikom posjeta Valpovu župan Osječko-baranjske županije i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ivan Anušić susreo se i razgovarao s kandidatom HDZ-a za gradonačelnika Valpova Tomislavom Čamagajevcem. Tijekom razgovora dotaknuli su se brojnih tema, posebice činjenice da se Grad Valpovo nalazi u iznimno složenoj financijskoj situaciji. Ukupni dug Grada krajem 2020. godine iznosio je više od 42 milijuna kuna, a zbog netransparentnog trošenja proračunskog novca krajem prošle godine HDZ nije podržao prijedlog proračuna za 2021. te je raspušteno Gradsko vijeće, a Vlada RH imenovala je povjerenika.

Čamagajevac je u razgovoru s Anušićem podsjetio da Grad Valpovo ima 16,4 milijuna kuna obveza po računima i potpisanim ugovorima, od kojih je čak 11,6 milijuna kuna s prekoračenim rokom plaćanja, što znači da svaki vjerovnik po tim računima u sljedećem razdoblju može pokrenuti ovrhu nad Gradom čime je izravno ugroženo cjelokupno funkcioniranje gradskog sustava.

- Nakon višemjesečne analize stanja i razgovora sa stručnjacima iz tima i građanima Valpova i prigradskih naselja napravili smo plan i program djelovanja u iduće četiri godine - rekao je Čamagajevac.

Prilikom posjete Belišću župan Anušić se kao potpredsjednik HDZ-a i županijski predsjednik HDZ-a OBŽ sastao i s Mihaelom Sučićem, kandidatom HDZ-a za gradonačelnika grada Belišća.

- Mihael na predstojeće izbore ide uz punu podršku Hrvatske demokratske zajednice i mene kao predsjednika županijske organizacije. Smatram da uistinu ima što ponuditi građanima Belišća i da je upravo njegova mladost njegova snaga. Program koji će ponuditi svojim sugrađanima pokazat će da ima viziju intenzivnijeg razvoja u suradnji sa Županijom, resornim ministarstvima i Vladom RH - rekao je Anušić pružajući punu potporu mladom kandidatu u utrci za gradonačelnika stavljajući mu na raspolaganje svoje političko iskustvo, ali i iskustvo u realizaciji općinskih i županijskih projekata, na čemu mu je mladi kandidat zahvalio.

Za napredak Grada važna je dobra suradnja sa Županijom, ali i ostalim susjednim jedinicama lokalne samouprave, odnosno općinama i gradovima. U nadolazećem razdoblju, najavio je Sučić, obići će sva naselja u sastavu Grada Belišća jer smatra da je izravni kontakt sa sugrađanima osnova dobrog vođenja grada.

Inicijative koje dolaze od građana integrirat će u program na predstojećim izborima za gradonačelnika i Gradsko vijeće Grada Belišća.
L.Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike