Mozaik
HOLLYWOOD I HUMAN SOCIETY INTERNATIONAL: “SAVE RALPH”

Izdali kratki film o testiranju
kozmetike na životinjama
Objavljeno 10. travnja, 2021.
Hollywood i organizacija za zaštitu životinja Humane Society International zajedno rade na zabrani kozmetičkih ispitivanja na životinjama diljem svijeta, a ovih dana objavljen je kratki animirani film "Save Ralph" o tome kroz što prolaze životinje nad kojima se vrši testiranje kozmetike, prenosi portal ScreenRant.

Film "Save Ralph", koji prikazuje prosječan dan laboratorijskog zeca Ralpha na kojemu se vrši testiranje kozmetike, napisao je i režirao Spencer Susser ("Hesher"), a producirao ga je Jeff Vespa ("Voices of Parkland"). Dvojac je surađivao s proizvođačem lutaka Andyjem Gentom, koji je pomogao u kreiranju lika Ralpha. Glasove za četverominutni uradak posudili su poznati glumci redatelji, kao što su Zac Efron, Rodrigo Santoro, Olivia Munn, Pom Klementieff, Taika Waititi, Ricky Gervais i Tricia Helfer. Svi oni nadaju se kako će film nadahnuti ljubitelje životinja da se pridruže misiji okončanja kozmetičkog testiranja na životinjama. Trenutno je u četrdeset zemalja svijeta zabranjen ovaj tip testiranja, ali je, nažalost, još uvijek uobičajena i legalna praksa u mnogim dijelovima svijeta.

- Testiranje na životinjama čini me jako ljutitim. Nema razloga da kapamo kemikalije u oči zečevima ili ih poslužujemo kao hranu štakorima samo da bi se napravili ruževi za usne ili šamponi. Znanost je dovoljno evoluirala da nam pruži načine testiranja koji ne uključuju životinje. Dužni smo zaustaviti ovu okrutnu praksu i sada je vrijeme za to - poručio je britanski komičar Ricky Gervai, dugogodišnji borac za prava životinja.

Predsjednik Humane Society Internationala Jeffrey Flocken izjavio je kako film "Save Ralph" upozorava na činjenicu da životinje i dalje pate te da je sada vrijeme da se to konačno zabrani na globalnom nivou.

- Danas postoje mnogi drugi načini testiranja koji ne uključuju zlostavljanje životinja, tako da više nema opravdanja za mučenje bića kao što je Ralph u svrhu kozmetičke industrije - rekao je Flocken te pozvao sve koji se žele pridružiti kampanji za okončanje ovog tipa testiranja na životinjama da potpišu peticiju na internetskoj stranici https://action.hsi.org/page/25047/petition/1. D. Miklić
Možda ste propustili...

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

U POSLJEDNJOJ OVOSEZONSKOJ EMISIJI “RAZGOVOR S RAZLOGOM”

Gost je redatelj Vinko Brešan

Najčitanije iz rubrike