Sport
NEXE DOČEKUJE ZAPOROŽJE U SEHA-GAZPROM LIGI

Branko Tamše vodi "gromove" protiv svog nesuđenog kluba
Objavljeno 6. ožujka, 2021.
Nakon što je NEXE pod vodstvom Branka Tamšea u pet utakmica u Europskoj ligi ostvario četiri pobjede i jedan poraz, u utorak od Montpelliera, red je da slovenski stručnjak debitira na klupi našičkog kluba i u SEHA-Gazprom ligi. U subotu navečer (20 sati), u dvorani OŠ Kralja Tomislava, NEXE će ugostiti ukrajinsko Zaporožje. Bit će to treća utakmica Našičana ove sezone u SEHA-Gazprom ligi i, zanimljivo, u sva tri susreta na klupi sjedio je, ili će sjediti - različit trener. Protiv Vojvodine, krajem 2020. godine, kada je nikada kasnije otvoreno novo izdanje SEHA-Gazprom lige, momčad NEXE-a vodio je Hrvoje Horvat. U međuvremenu, Horvat je postao izbornik Hrvatske, vrlo brzo je izabran Tamše, ali kako još nije stigao riješiti svu potrebnu papirologiju, dan nakon njegovog imenovanja, u Skopju protiv Vardara našičku je momčad vodio tadašnji i današnji pomoćni trener Franjo Lelić. Sada Tamše ima prigodu uspješno otvoriti i SEHA-Gazprom ligu gdje će mu prvi suparnik biti momčad na čijoj je klupi zamalo završio.


- Momčad Motora vrlo dobro poznajem. Bio sam nekoliko dana kod njih, jer su me htjeli angažirati za trenera - otkrio je Tamše, koji poštuje suparnika koji je u istoj skupini u Ligi prvaka koju je PPD Zagreb okončao s omjerom 0-14, ostvario po sedam pobjeda, i isto toliko poraza te se u osminu finala plasirao s petog mjesta. Iza njih, osim "fenjeraša" PPD Zagreba, ostali su francuski Nantes i slovenski Celje Pivovarna Laško. Znači dva od tri bivša Tamšeova kluba.


- Zaporožje je odlična ekipa koja ima brzinu, snagu, visinu i kvalitetu. Dokazali su to i plasmanom u osminu finala Lige prvaka, tako da očekujem jednu vrlo tešku, snažnu utakmicu. Prije svega, htio bih da igrači na terenu odigraju ono što se budemo dogovorili i za što se pripremamo. Moramo smanjiti na minimum broj tehničkih pogrešaka, odigrati bez crnih rupa uz maksimalni angažman, volju i želju svih igrača - rekao je Tamše uoči susreta Zaporožja kao relativno novog člana SEHA-Gazprom društva.
U ligu su ušli prošle godine, i tada su ostvarili dvije pobjede nad NEXE-om. U Našicama je bilo 28:25, a u Zaporožju 33:31 za ukrajinsku momčad, protiv koje će NEXE pokušati i dalje oslabljen ostvariti prvu pobjedu. Listi ozlijeđenih pridružio se Aleksandar Bakić koji se ozlijedio na zagrijavanju u Montpellieru. Na listi više nije kapetan Marko Mrđenović koji se vraća u konkurenciju. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike