Regija
BOLJI UVJETI ZA NK JEDINSTVO

Za novi stadion u Miholjcu zainteresiran je i Domagoj Vida
Objavljeno 6. ožujka, 2021.
Nogometni centar projektiran je prema svim zahtjevima struke, HNS-a i FIFA-e

DONJI MIHOLJAC - Nogometni klub Jedinstvo prošle godine obilježio je 75 godina svoga postojanja i 100 godina igranja nogometa u Donjem Miholjcu.

Stadion i prostorije koje koristi NK Jedinstvo sagrađeni su 1950. godine. Zbog starosti, dotrajalosti i konstrukcije stadion više nije moguće obnoviti tako da bude siguran za igrače i gledatelje. Stoga je NK Jedinstvo u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom i Gradom Donjim Miholjcem krenuo u projekt izgradnje nove Sportsko-rekreacijske zgrade s pratećim sadržajima, što neki popularno nazivaju novi Nogometni centar. Na projektiranju novog stadiona radio je projektni ured Expert, a idejno rješenje izradio je arhitekt Toma Matković.


Gradonačelnik Goran Aladić ispričao nam je kako se planira glavno nogometno igralište prema standardima za 3. HNL te FIFA standardima, pomoćno nogometno igralište, pomoćni teren za futsal, pomoćni trenažni tereni, atletska tartan-staza te stadionski objekt s tribinom na kojoj će se moći smjestiti 380 gledatelja.

U stadionskom objektu planirane su četiri svlačionice za sportaše, teretana, cafe-bar, sanitarni čvorovi za sportaše i gledatelje, svlačionica za suce i delegate, ambulanta, prostori za medije, klupski prostori te VIP salon. Svi tereni bit će osvijetljeni, a oko kompleksa bit će parking za automobile i autobuse. Nogometni centar smjestit će se na postojećem terenu sadašnjeg stadiona.

– Glavna kvaliteta cijelog Nogometnog centra NK-a Jedinstvo je ambicioznost, a ne megalomanija. Ono što će ga činiti ostvarivim i što potencira njegov uspjeh s jedne strane je prilagođenost potrebama stanovnika i veličine grada Donjeg Miholjca, a s druge strane mogućnost korištenja i nekim drugim korisnicima, nogometašima i sportašima, profesionalcima i amaterima iz drugih gradova i općina, bilo to u komercijalne svrhe ili iz prijateljskih, odnosno natjecateljskih namjera – rekao je gradonačelnik Goran Aladić.

Naglasio je da stadionski objekt svojim funkcijama, pojavnošću te uporabom materijala i u skladu s regionalnim karakteristikama želi dati prostoru u kojemu se nalazi nov prihvatljiv i prepoznatljiv identitet.

Projekt je, sudeći prema rečenom, vrlo kvalitetan, ali i skup, pa je više no jasno da će realizacija biti višegodišnja. Također, najvjerojatnija je mogućnost realizacije projekta u fazama. Naime, prema sadašnjim procjenama, za taj projekt bit će potrebno osigurati financijska sredstva u rasponu od sedam do deset milijuna kuna.

- Za ovakvo kapitalno ulaganje trebat će tražiti financijere. Projekt je, istina, već osigurao podršku Hrvatskog nogometnog saveza, a zainteresiran je i nogometaš Domagoj Vida. Razgovori s Vidom su započeti 2017. i nastavljeni svake godine kada bi došao u Donji Miholjac. Domagoj je voljan sudjelovati u cijeloj ovoj priči, a i Gradu Donjem Miholjcu je u interesu osigurati kvalitetne uvjete za rad NK-a Jedinstvo - zaključio je gradonačelnik.

Snježana Fridl
Možda ste propustili...

PREVENTIVNA AKCIJA “MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA”

Predajte oružje, bez ikakvih kazni

POSLJEDNJA SJEDNICA OVOGA SAZIVA GV-A

Komunalni doprinos Grad subvencionira do 90 posto

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BRAĆA MARIĆ - PUT DO USPJEHA

Pod Papukom za tov uzgajaju 130 fajferica

2

ANDRIJA BOŠNJAK PASIONIRANI CARPATHIOLOG

Brodolomce s Titanica spašavali su i Baranjci

3

SUSREO SE S KANDIDATIMA HDZ-A

Podrška Anušića Tomislavu Čamagajevcu i Mihaelu Sučiću