Osijek
NASTAVLJENI RADOVI NA NOVOM STADIONU

Vlasnik privatne parcele i NK Osijek postigli dogovor
Objavljeno 20. siječnja, 2021.
Prilaz gradilištu bio je zatvoren nakon što je istekao ugovor s vlasnikom parcele

Nakon što je od 1. siječnja prilaz gradilištu novog stadiona NK Osijeka na Pampasu bio zatvoren, zbog čega su zaustavljeni i radovi, a sve zbog isteka ugovora između tvrtke Expand d.o.o. i Udruge Škola nogometa NK Osijek o najmu zemljišne parcele preko koje se obavljao promet između Strossmayerove ulice i mjesta na kojemu se gradi stadion, osječki je prvoligaš na svojim mrežnim stranicama objavio da je dogovor o nastavku korištenja privatnog posjeda postignut te su u ponedjeljak nastavljeni radovi na najvećem gradilištu u gradu na Dravi.



Netočne informacije

Produljen je ugovor o najmu i korištenju privatnog posjeda s g. Vlašićem i tvrtkom Expand d.o.o. te se radovi nastavljaju.


Slijedom informacije koja se pojavila u dijelu dnevnog tiska, a tiče se privremene zabrane prilaza građevinskom zemljištu na kojem se gradi novi stadion NK Osijek, očitovali su se i odgovorni iz redova našeg prvoligaša. Predsjednica Udruge Škola nogometa NK Osijek, koja je investitor u ovom velikom projektu, Valentina Koprivnjak, na ovu je temu istaknula: "Dio onoga što se spominje u objavljenom tekstu ne odgovara činjeničnom stanju, odnosno u pitanju su netočne ili nepotpune informacije. Ugovor s tvrtkom Expand d.o.o. o najmu, odnosno korištenju privatnog posjeda i parcele u Strossmayerovoj ulici produljen je. To znači da se radovi normalno nastavljaju i da će se gradilištu, što se tiče transporta, strojeva i mehanizacije i nadalje prilaziti na isti način kao i do sada. Zahvaljujemo gospodinu Davoru Vlašiću na razumijevanju i dosadašnjoj suradnji, a unaprijed i na onoj koja je pred nama u idućem razdoblju. Nema više nikakvih otvorenih pitanja ni problema, nastavljamo dalje tamo gdje smo stali", stoji u priopćenju NK Osijek.
Inzistirao na otkupu

Podsjetimo, prema pisanju 24 sata, prvoga dana nove 2021. godine, odnosno istekom ugovora o najmu, vlasnik parcele Davor Vlašić lokotom je zatvorio prilaz građevinskom zemljištu novog stadiona i kampa nogometne škole NK Osijeka te potom Udruzi Škola nogometa NK Osijek poslao pismo namjere u kojem je ponudio otkup ukupno 6087 m2 zemljišta po cijeni od 2,18 milijuna eura. Vlado Čohar, prokurist NK Osijeka te Denis Šikljan, vlasnik projektantske tvrtke s Krka koja surađuje s klubom, stupili su potom u pregovore s Vlašićem ponudivši mu da produlji ugovor prema istoj ranije dogovorenoj cijeni, iako je ista (335.250 kuna godišnje), kako stoju u odgovoru NK Osijek na upit 24 sata, ne samo nerealna, nego i ekstremno previsoka za privremeni prilazni put gradilištu. On to nije želio inzistirajući na otkupu kompletnog zemljišta, što je investitor odbio, da bi se na kraju ipak pronašlo rješenje, odnosno, kako stoji u priopćenju NK Osijek, produljio ugovor o najmu i korištenju privatnog posjeda s Davorom Vlašićem i tvrtkom Expand d.o.o.

Učinila je to nova predsjednica Udruge Škola nogometa NK Osijek Valentina Koprivnjak, nakon što je istekao mandat dosadašnjem predsjedniku Udruge, a ranije predsjedniku NK Osijek Ivanu Meštroviću, koji je nakon Skupštine NK Osijek održane prošloga tjedna poručio da je prodao svoje udjele u klubu te da iz njega u potpunosti izlazi.


Ivan ALILOVIĆ
Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike