Kultura
TEATRU EXIT TRI NAGRADE NA DVA MEĐUNARODNA FESTIVALA

Domagoju Ivankoviću Grand Prix u Brčkom
Objavljeno 4. prosinca, 2020.
Usprkos teškim i izazovnim vremenima, studeni je donio i nešto lijepo za Teatar EXIT: na dva međunarodna kazališna festivala tri nagrade. Stručni žiri Međunarodnog festivala glumca ZAPLET 12 (Banja Luka) dodijelio je Nikoli Nediću i Mariju Jovevu nagradu za najboljeg mladog glumca Festivala za uloge u predstavi Cabaret - koncert za žlice i gitaru, nastaloj u produkciji Teatra EXIT i Kazališta Ulysses.


"Hrabrost dva mlada glumca da se kroz igru, glazbu, pjesmu, naizgled lakim sredstvima, ali zaista jednim od najtežih kazališnih formi - kabareom, izraze na sceni i pokažu nam svoj bunt, svakako zaslužuje nagradu. Ali ono što je imperativ u njihovoj postavci je partnerska igra. Najvažniji element glumačke umjetnosti" - obrazlaže žiri.


Druge dvije nagrade dolaze iz Brčkog, s 37. međunarodnih kazališnih susreta, čiji je žiri predstavi GospOUdinNOUbadi dodijelio Grand prix za najbolju predstavu u cjelini, a glumcu Domagoju Ivankoviću Grand Prix za najbolju mušku ulogu.


"Dijalozi u ovoj predstavi odišu duhom teatra Ruževiča, antidrame i drame apsurda, a atmosfera je pomalo gogoljevska, dok se raspojasanog manira igre ne bi postidio ni jedan leteći cirkus. I iako nam je sve to poznato i priču o malom čovjeku smo čuli u ovoj ili onoj verziji, EXIT teatar uspijeva ispričati ju na nov, autentičan i teatarski atraktivan način, znajući da priča o trivijalnim sudbinama malih ljudi može biti zanimljiva samo ako njihova beznačajnost dostigne epske razmjere."


Grand prix za najbolju mušku ulogu žiri Festivala obrazložio je sljedećim riječima:


“U predstavi koja gotovo isključivo ovisi o glumačkoj igri, u zahtjevnom stilsko-žanrovskom kaleidoskopu od lakrdije do groteske, tumačeći veći broj raznorodnih likova, mladi Domagoj Ivanković uspio je da oslobodi sve svoje kreativne potencijale. Impresivna je lakoća interpretacije svakog novog lika u predstavi, uzimajući u obzir visok ritam predstave i ukupan obim glumačkog zadatka.” N.Vek.
Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

Najčitanije iz rubrike