Sport
EUROPSKA NOGOMETNA LIGA

Dinamo: Ne zanimaju nas nikakve kalkulacije, mi idemo po pobjedu
Objavljeno 3. prosinca, 2020.
Nogometaši Dinama večeras u Rotterdamu (18.55) igraju utakmicu 5. kola skupine K Europske lige protiv domaćeg Feyenoorda u kojoj bi i s jednim bodom mogli osigurati plasman u nokaut-fazu ovog natjecanja. Zagrepčani su vodeća momčad skupine, u prva četiri kola osvojili su osam bodova, tri više od Nizozemaca, i to bez primljenog pogotka te bi s pobjedom osigurali europsko proljeće, no možda im bude dovoljan i remi, ovisno o raspletu dvoboja CSKA Moskva (3) - Wolfsberger (4).


- Čekamo na prvom mjestu skupine dvije teške i važne utakmice. Protiv Feyenoorda naravno da želimo tri boda i osigurati plasman dalje. Dočekujemo utakmicu u sjajnom raspoloženju, sa zdravim igračima, vraća nam se i Gavranović. Očekujem dobru utakmicu i tri boda - poručio je trener Dinama Zoran Mamić, koji ima dobru situaciju s kadrom ovaj put. Svi su igrači negativni na koronavirus, dok je u takvim problemima Feyenoord, s više pozitivnih nalaza, a zbog kartona već izostaju branič Nieuwkoop i napadač Jorgensen.


- Moramo se koncentrirati na naše zadatke, uz sav respekt prema protivniku. Moramo biti kompaktni, kao što smo bili u Austriji, moramo biti blizu, podržavati jedan drugoga, raditi dobru tranziciju, koristiti bolje šanse negoli u Austriji. Iako smo zabili tri gola, trebali smo utakmicu davno prije riješiti. To je segment igre u kojem možemo i moramo biti bolji - naglasio je trener Dinama uz dodatak:
- Mi ne želimo igrati na bod. Želimo utakmicu dobiti, želimo to riješiti svojim snagama, svojim rezultatima, svojom kvalitetom, da ne ovisimo o drugima. Ne zanimaju nas nikakve kalkulacije. G R.
Najčitanije iz rubrike