Sport
DINAMO I RIJEKA OBAVILI TESTIRANJA PRIJE EUROPSKE LIGE

Samo tri pozitivna kod Riječana
Objavljeno 2. prosinca, 2020.
Hrvatski predstavnici u Europskoj nogometnoj ligi, Dinamo i Rijeka, obavili su uobičajena testiranja na COVID-19 uoči nastupa u 5. kolu koje je na rasporedu ovog četvrtka. Za razliku od nekih prijašnjih iščekivanja nalaza, ovo posljednje prošlo je bez previše stresa jer pozitivni nalazi ovaj put nisu previše prorijedili redove hrvatskih klubova. Iz Dinama su potvrdili kako su svi rezultati igrača s liste prijavljenih za utakmicu negativni, a u riječkim su redovima trojica pozitivnih. No dobra je vijest da se ne radi o tri nova slučaja zaraze, nego o igračima koji su već ranije bili u samoizolaciji, ali zbog novog pozitivnog nalaza ne mogu konkurirati za sastav. Kod hrvatskog prvaka jedan dio igrača nije se ni morao ponovno testirati jer UEFA izdaje poseban certifikat onima koji su već preboljeli koronu.

Dinamo će u 5. kolu skupine K gostovati u Rotterdamu kod Feyenoorda te u tom susretu ima priliku osigurati europsko proljeće. Zagrepčani su jedina momčad bez primljenog pogotka, vode s osam bodova, a Nizozemci su drugi, s pet, te bi im u nekim kombinacijama i bod mogao biti dovoljan.

Riječani su ostali bez izgleda za prezimljavanjem u Europi, no u preostala dva nastupa pokušat će se pomaknuti s bodovne nule. U četvrtak ih u skupini F čeka gostovanje u Španjolskoj, kod Real Sociedada, koji je trenutačno drugoplasirani sa sedam bodova. G.R.
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

Najčitanije iz rubrike