Sport
OSJEČKA RITMIČARKA U UKRAJINI

Iva ipak ostala daleko od finala
Objavljeno 26. studenog, 2020.
Bila je ovo godina otkazivanja velikih gimnastičkih natjecanja, ali do kraja lude 2020. nešto se mora i održati. U tijeku je Europsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici za juniorke i seniorke u Kijevu, a na njemu nastupa i jedna Osječanka, članica KRŠG-a Rondo Iva Janjić.


U Ukrajini je u četvrtak odrađen prvi dan na eurosmotri, naše juniorke Iva Janjić, Petra Belević i Bianca Gajšak odradile su vježbe s vijačom i loptom i ni jedna od njih nije mogla među osam najboljih i do plasmana u finale. Iva je u vježbi s vijačom završila kao 26., s ocjenom 15.100, što je bilo daleko od prvoplasirane Ukrajinke Karine Sydorak, koja je za svoju vježbu dobila visokih 21.500. Gajšak je s vijačom bila 29., s ocjenom 14.700.


U vježbi s loptom Hrvatice su također ostale daleko od finala, Petra je završila kao 29., za svoju vježbu dobila je ocjenu 15.475. Iva je bila nešto slabija od nje, zauzela je 35. mjesto, sa 13.450. S loptom je u kvalifikacijama briljirala Izraelka Daria Atmanov, koju su suci za izvedbu ocijenili sa 22.650.
Europsko prvenstvo u Kijevu nastavlja se danas, a naše će ritmičarke imati priliku pokazati svoje najbolje izdanje i na kraju će se, u iznimno jakoj konkurenciji, pokazati za što je to dovoljno. Na programu su kvalifikacije u vježbi s čunjevima i trakom. I. Li.
Najčitanije iz rubrike