Sport
HVALOSPJEVI NA RAČUN IGRE KAPETANA OSIJEKA PROTIV PORTUGALA

Engleski komentator: Škorićevi
budući nastupi za reprezentaciju
ne bi smjeli biti upitni
Objavljeno 18. studenog, 2020.
Kada je Zlatko Dalić aktivirao poziv Miletu Škoriću, u izostanku nekolicine standardnijih reprezentativnih braniča, mnogi su osporavali tu odluku. Najžalosnije i od strane dijela navijača Osijeka, koji bi valjda prvi u takvim situacijama trebali dati potporu kapetanu voljenog kluba. Međutim, kapetan bijelo-plavih je svojim nastupom protiv Portugala razuvjerio sve „nevjerne Tome“. Premda je prvi put zaigrao u stoperskom paru s Dejanom Lovrenom, a Hrvatska je prvi put igrala s posljednjom linijom kao protiv Portugala, Škorić je doista zaslužio sve pohvale. Nisu ih štedjeli niti sukomentatori na TV NOVA Mate Bilić i dojučerašnji hrvatski reprezentativac Josip Pivarić. No, na koji je način Mile odigrao susret s Portugalom, najbolje i najobjektivnije će opisati riječi engleskog komentatora splitske utakmice.


- Bio je tek peti izbor za obrambenu poziciju. Obukao je broj pet, učinio sebe ponosnim. Današnjim nastupom ne bi smjeli biti upitni njegovi budući nastupi za Hrvatsku, govorio je engleski komentator tijekom utakmice.


Miletu je ovo bio četvrti nastup u hrvatskom dresu. Zanimljivo, u prethodnim njegovim nastupima, protiv Meksika u SAD-u, Walesa u Osijeku i Gruzije u Puli, Hrvatska je slavila s istim rezultatom – 2:1. Ovaj put to se nije dogodilo. Hrvatska je izgubila što ne umanjuje visoku ocjenu za nastup 29-godišnjeg Osijekovog kapetana.


- Drago mi je zbog poziva u reprezentaciju i nastupa, ali sam nesretan zbog poraza. Šteta zbog utakmice, mislim da smo pogotovo u prvom poluvremenu dobro stajali, imali i dobru priliku da zabijemo glavom, pričao je Škorić nakon utakmice.


Zanimljivo, samo tri dana ranije igrao je Kup susret za Osijek protiv Kurilovca. Nakon borbe s trećeligašima, tri dana kasnije vodio je borbu s Cristianom Ronaldom.
- Ovo je top level. Najveći nivo. Osobno mogu biti zadovoljan što sam došao i što sam u reprezentaciji, skromno će reći Mile Škorić. K.L.
Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

Najčitanije iz rubrike