Sport
CIBALIA GOST RUDEŠA, A TRENER TOMIĆ PORUČUJE:

Na njima je pritisak i to želimo iskoristiti
Objavljeno 24. listopada, 2020.
Na stabilnom mjestu, u zlatnoj sredini, kao deseti, nogometaši Cibalije (subota, 15 sati) gostuju kod Rudeša u 11. kolu Druge HNL. U nekadašnjem prvoligašu, pak, nije bajno, Rudeš je trenutačno na 16. mjestu sa samo bodom više i utakmicom manje od posljednjeg dvojca Junaka te Solina, koje su upravo Vinkovčani minimalno svladali u prošlosubotnjem kolu. No, i sastav iz zagrebačkog kvarta također diže formu, a pristupilo im je i nekoliko vrlo kvalitetnih igrača.

- Mjesto na kojem se trenutačno Rudeš nalazi nije realno njihovoj kvaliteti. Vrijede oni mnogo više. Forma im se postupno stabilizirala otkad je na mjesto trenera došao Mario Carević. Evo, u posljednjem kolu remizirali su u Zmijavcima, prije toga u gostima pobijedili Solin, a u posljednje vrijeme su se i pojačali - ocijenio je suparnika Petar Tomić, trener Cibalije.

Pritisak u subotnjoj utakmici je na domaćinu.

- Zbog svega oni imaju više razloga zbog čega moraju ići na pobjedu. To im sigurno stvara pritisak. S druge strane mi taj njihov pritisak želimo iskoristiti. Bodom ili pobjedom u gostima, svejedno. Svakako želimo nastaviti dobar niz i dobar ritam. U posljednjih pet utakmica imamo četiri pobjede i samo jedan poraz, onaj od BSK-a u Bijelom Brdu, pa takav dobar trend želimo nastaviti.

Neće Vinkovčani biti kompletni protiv Rudeša. Oršolić i Stanić imaju tri žuta kartona, Janović problema s trbušnim zidom, a Tomić još uvijek očekuje povratak Jazvića, koji ipak nije bio u kadru ni prošle subote protiv Solina. Inače, vinkovački će drugoligaš biti aktivan i tijekom tjedna. U srijedu će odigrati zaostalu utakmicu protiv druge momčadi Hajduka. K.Lacković
Najčitanije iz rubrike