Regija
GRADSKE STIPENDIJE KREĆU SE OD 400 DO 800 KUNA

Županja stipendira sve studente
Objavljeno 20. listopada, 2020.
ŽUPANJA - Grad Županja raspisao je natječaj za dodjelu studentskih stipendija za novu akademsku godinu, na koju pravo ostvaruju svi redoviti studenti, od prve godine studija, s prebivalištem na području Županje najmanje pet godina. Za prošlu godinu u tu je svrhu iz gradskog proračuna izdvojeno približno 1,5 milijuna kuna, za oko 250 studenata. Iznos stipendije ovisi o prosjeku ocjena. Studenti od druge godine studija s prosjekom ocjena od 4,0 i više dobivat će 800 kuna mjesečno, s prosjekom od 3,5 i više 600 kuna, a studenti čiji se prosjek ocjena kreće od 3,49 naniže, kao i svi redoviti studenti prve godine studija, 400 kuna.

Natječaj je otvoren do 18. studenoga. Iz gradske uprave pozivaju studente da se jave, a svoje će pravo, napominje gradonačelnik Davor Miličević, moći ostvariti i nakon isteka toga roka, jer cilj je pomoći svim studentima. Napominje da je, uz financijsku pomoć učenicima osnovnih i srednjih škola, dodjela stipendija ulaganje u budućnost, mladost i znanje te obrazovnu strukturu grada Županje. Smatra da svi redoviti studenti zaslužuju i trebaju dobiti stipendiju i Grad im u skladu s mogućnostima nastoji što više pomoći i financijski olakšati troškove školovanja.

Namjera je, ako se za to otvori mogućnost, povećati stipendije, što bi, uvjeren je Miličević, da nije bilo korone, već bilo učinjeno. M.L.O.
Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

Najčitanije iz rubrike