Regija
VIŠNJA DORIĆ OPTUŽUJE

Šutalo mi je rekao: Podržite zaduženje, bit će i za Ivanovce
Objavljeno 24. rujna, 2020.
Dorić Šutalove riječi smatra ucjenom i tvrdi kako joj je poručeno da s njom nema više razgovora
IVANOVCI

Nakon što je u Ivanovcima u ponedjeljak, 21. rujna, održano druženje mještana koje je sazvao gradonačelnik Valpova Matko Šutalo, s ogorčenjem nam se zbog događaja na skupu obratila predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Ivanovci Višnja Dorić (HDZ), koja tvrdi da ju je tom prigodom gradonačelnik ucjenjivao.

- Druženju je nazočio gradonačelnik s desetak svojih suradnika, nekoliko stanovnika Ivanovaca te ja kao predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Ivanovci, koja sam o tom druženju iz Ureda gradonačelnika kontaktirana i telefonski obaviještena tek na sam dan druženja s mještanima, iako je gradonačelnik za njega termin odredio još 11. rujna. Toliko o suradnji gradonačelnika i vijeća mjesnih odbora - ako vodstvo nekog mjesnog odbora nije iz njegovih redova - kazala je Dorić.

- Nakon što sam kao predsjednica u razgovoru s gradonačelnikom izrazila nezadovoljstvo učinjenim u ovom prigradskom naselju u protekle tri godine, reakcija gradonačelnika Šutala koja je slijedila zapravo je potpis njegova dugogodišnjeg ponašanja i načina suradnje, a to je pokušaj ucjene gradske vijećnice Spomenke Stanić iz Ivanovaca. Konkretno, otvoreno mi je i podrugljivo kao predsjednici VMO-a poručio da će, ako vijećnica Stanić iz Ivanovaca na idućem Gradskom vijeću podrži njegovu ideju za novo kreditno milijunsko zaduživanje Grada Valpova, možda biti i nešto novca za Ivanovce. No na te otvorene ucjene sa strane gradonačelnika Šutala nisam pristala, nakon čega je gradonačelnik u svom poznatom stilu rekao da, s njegove strane, više nema što pričati sa mnom, nakon čega sam napustila skup - prepričava Dorić, koja tvrdi i da to nije prvi takav gradonačelnikov istup u vrijeme obilaska i organizacije druženja s mještanima prigradskih naselja proteklih tjedana.

- Gradonačelnikovo ponašanje može se svesti na izraz "cilj opravdava sredstvo", a ucjenjivanje postaje još jedno sredstvo kojim nastoji doći do novca kreditima te zadužiti Grad za sljedećih deset godina kako bi prikrio neracionalno i nestručno upravljanje, tešku situaciju i nelikvidnost proračuna, do čega je dovelo njegovo upravljanje gradom protekle tri godine - tvrdi čelnica ivanovačkog VMO-a.

U namjeri da čujemo i drugu stranu, poslali smo upit u Grad, no, uobičajeno, odgovor do zaključenja ovog broja nismo dobili.

Lidija Aničić
HDZ: “Transparentno” u kampanju
“Kako je Šutalo očito već krenuo u kampanju za nove lokalne izbore i hvali se transparentnošću, ‘vjerujemo’ da će o ovom potezu i metodama ‘suradnje’ transparentno informirati javnost preko svog novog mjesečnog političkog glasila Valpovačke nezavisne liste (VNL), odnosno Valpovačkog novog lista (VNL), koju proizvodi i plaća novcem građana grada Valpova”, zaključuje predsjednik valpovačkog HDZ-a Antun Katalenić o događaju, koji je prenesen i na Facebook stranici HDZ-a Valpova.

Valja podsjetiti da je predsjednica Dorić i prije upozoravala na ignoriranje VMO-a Ivanovci sa strane Grada te se žalila da joj na poslane mailove iz Grada nitko ne odgovara, niti se realiziraju projekti na koje upozorava Vijeće.
Najčitanije iz rubrike