Mozaik
STJEPAN JERŠEK ŠTEF

Ne pamtim kad sam nastupao u svom rodnom Osijeku
Objavljeno 4. rujna, 2020.
Nedavno je objavljen već osmi album popularnog pjevača s naslovom Ljube se dva goluba

Ovih dana i tjedana Štef će snimiti neke nove pjesme i spot za pjesmu Ostale mi noći besane, kao i spotove za pjesme Eno ga opet i Ti si ta.


- Bez obzira na to koliko je bilo vremena u koronakrizi, ja to nisam stigao zbog nekih privatnih obveza, ali morat ću odvojiti dovoljno vremena i snimiti te spotove - kaže vrijedni promicatelj slavonske pjesme Stjepan Jeršek Štef.


Niz koncerata odabranih izvođača različitih glazbenih izričaja u povodu Dana grada Slatine zaključio je njegov nastup uz pratnju tamburaškog sastava Džentlmeni.
Posebna uspomena

Stjepan Jeršek sudjelovao je na brojnim požeškim festivalima, a lanjski i ovogodišnji ostat će mu u posebno lijepoj uspomeni. Prošle godine sudjelovao je na večeri retrospektive pod nazivom "Pjevat će Slavonija", u kojoj su izvedene najveće uspješnice od 1969. godine i prvog Muzičkog festivala Slavonija. U taj program uvrštene su i dvije skladbe u njegovoj izvedbi, Sve poštivam, svoje uživam i Ne daj, Slavonijo. Ovogodišnji festival Štef će pamtiti po jednom osobitom priznanju, nagradi za najizvođeniju pjesmu s lanjskog festivala prema izvješćima radiopostaja.


– Bila je to pjesma Zagrli me, moja ljubavi, koju sam još jednom pjevao na ovogodišnjem festivalu. Baš sam sretan zbog toga jer to potvrđuje moje mišljenje da je najrealnija ocjena kad tijekom godinu dana slušanosti dobijemo izvješće koliko je pjesma emitirana u programima radiopostaja. Zahvalan sam svima koji su prihvatili tu pjesmu, za koju je glazbu i tekst napisao Zdenko Slamek.


Nedavno je objavljen već osmi album popularnog pjevača s naslovom Ljube se dva goluba u izdanju Campus Recordsa, na kojemu je dvadesetak pjesama, među njima i Zagrli me, moja ljubavi. Štef je početkom veljače sudjelovao na festivalu Šokačke pisme u Županji gdje je pjevao pjesme Eno ga opet autora također Zdenka Slameka i pjesmu Okupite za stol prijatelje Ivice Plivelića. Na tom je festivalu prošle godine osvojio drugo mjesto s pjesmom Ti si ta Zdravka Malizzanija.


"Ove godine na požeškom festivalu imao sam pjesmu Ostale mi noći besane, za koju je glazbu i tekst napisao Krunoslav Dražić. Sudeći po reakciji publike, vidim da će i ta pjesma biti prihvaćena, a tome se posebno veselim, jer u toj pjesmi ima nešto što me dira. Lani je bio prekrasan koncert, bio je pun trg. Nažalost, korona nam je donijela vrijeme kad nema nastupa, pa i meni nedostaju koncerti. Ove godine otpalo mi je petnaestak, dvadesetak nastupa. Nismo s ljudima i nedostaje mi taj kontakt s publikom. Ne možemo glavom kroz zid, ja vjerujem da će to ludilo prestati, da ćemo moći opet normalno živjeti i da nam život ide dalje. Ja sam optimist i nadam se da će biti bolje."

Obljetnički koncert

Uspješni pjevač redoviti je sudionik pojedinih naših festivala i njegove pjesme slušamo u gotovo svim radijskim emisijama posvećenim tamburaškoj glazbi.


"Nekako najmanje nastupam u svome gradu, premda bih to volio iznad svega. Ja ne pamtim kad sam nastupao u svom rodnom Osijeku. Ove godine trebao sam imati jedan obljetnički koncert u zagrebačkoj Dvorani Vatroslava Lisinskog kojim sam trebao obilježiti svojih 50 godina bavljenja glazbom. Na tom koncertu trebali su nastupiti solisti, glazbenici, glazbeni sastavi, kulturno-umjetnička društva te ljudi s kojima sam krenuo i s kojima radim. Korona je napravila svoje i sve je sada odgođeno. Ne znam kada će se održati, a baš sam se veselio tom koncertu, Hrvatska televizija trebala ga je snimiti."
Petar Žarković
U Požegi
nagrada za najizvođeniju pjesmu
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike