Regija
NAKON ISTEKA OGRANIČENJA

Za vikend najavljeno dvoje svatova sa stotinjak gostiju
Objavljeno 22. kolovoza, 2020.
VINKOVCI - U srijedu je istekla odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite o održavanju svadbi na području Vukovarsko-srijemske županije samo u krugu najuže obitelji, ali nije precizirano koliki je to broj uzvanika, a nije stigla nova odluka o mogućem produženju te restriktivne mjere, potvrdili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite. Naime, na prijedlog Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, Nacionalni stožer donio je 20. srpnja odluku da se svadbe u toj županiji do 4. kolovoza održavaju isključivo u krugu najuže obitelji, a potom je ta odluka produžena i do 19. kolovoza jer je rastao broj zaraženih koronavirusom, a analize su pokazale kako je najveći broj oboljelih prethodno bio na svadbama i tamo se zarazio te prenosio virus na druge.

- U odluci nije bio naveden maksimalan broj osoba na svadbama. Naravno, Stožer apelira na sve građane da se i dalje pridržavaju mjera i budu odgovorni kako za sebe tako i za druge - poručuju iz županijskog Stožera.

Sale za vjenčanja u Vinkovcima posljednjih mjeseci bilježe velike gubitke zbog odgode proslave vjenčanja pa je, primjerice, hotel Admiral, koji ima nekoliko sala za vjenčanja, od Uskrsa zaprimio 30-ak otkaza svadbenih svečanosti, a do danas je u njihovim prostorima održano samo šest-sedam vjenčanja.

- Godina je jako loša. Nekada smo imali po 300 uzvanika, a sada sam sretan kada ih je 150. Imamo zakazano jedno vjenčanje od 150 gostiju i radimo sve kako bismo zadovoljili epidemiološke propise, od dezinfencije do maski i održavanja propisanog razmaka, što je na svadbama jako teško. Imamo i rezervacija za iduće subote, ali jako malo. Redovito nas posjećuju inspekcije i nadgledaju poštuju li se propisi, ali posljednja dva tjedna nije ih bilo. Nisu nikada naišli na ozbiljnije propuste. Nitko nam nije objasnio koliko je to svatova u najužoj obitelji, ali mi možemo organizirati svatove za 300 osoba u sali i 500 vani - kaže Zoran Goman, voditelj prodaje u Admiralu.

Prema informacijama iz županijskog Stožera civilne zaštite, za ovaj su vikend najavljena četiri događaja i to dvoje svatova u Vinkovcima sa 110 i 120 uzvanika te po jedan kulturni i sportski događaj sa po 150 sudionika. Njih će nadzirati tim za nadzor u kojemu je inspektor Civilne zaštite i policijski službenik. M. Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike