Sport
KAMO ODLAZI MARIĆ?

Gazda Silvio Berlusconi: Moj san je vidjeti Monzu na San Siru protiv Milana
Objavljeno 8. kolovoza, 2020.

Ništa ne skrivamo, želimo treći najveći grad Lombardije vidjeti u Serie A, rekao je Adriano Galliani, nekadašnji izvršni direktor velikog Milana i dugogodišnji vjerni pratitelj Silvija Berlusconija, koji je 2018., tri godine nakon što je prodao AC Milan, kupio "akcije" AC Monze. Klub osnovan još davne 1912. godine, koji nikada nije igrao u Serie A, nakon 20 godina ove se sezone vratio u Serie B. I to na kakav način. S 18 bodova prednosti ispred prvih pratitelja. I iza toga uspjeha Milanova je jezgra, vlasništvo sada već 83-godišnjeg Berlusconija, njegove desne ruke Adriana Gallianija i Christiana Brocchija, nekadašnjeg igrača Milana (u osam godina 99 nastupa), danas klupskog trenera, koji je prije Monze bio pomoćni trener u kineskom Jiangsu Suningu, a radio je s Milanovom mladom momčadi. Osvajanje naslova u Serie C i plasman i povratak u Serie B, nesumnjivo, samo su prvi korak. Monza je samo novi projekt na Berlusconijevim stubama slave.

- Cilj nam je sada stvoriti vrhunsku momčad. Već smo počeli razgovarati o transferima. Naš proračun bit će iskorišten za napad na Serie A. Nećemo divljati, ali učinit ćemo sve što bude potrebno - rekao je Galliani.

Marić je u tom smjeru prvi korak, premda se posljednjih mjeseci govorilo kako bi u Monzu mogao "sletjeti" i Zlatan Ibrahimović. Je li Marić stoga stigao kao zamjena za Ibrahimovića? Inače, u Monzi je već sada nekolicina igrača s iskustvom igranja Serie A, poput bivšeg igrača Milana, inače rođenog Argentinca Gabriela Palette (u Monzu stigao iz Jiangsua zajedno s trenerom Brocchijem), vratara Genoe Eugenija Lamanne, braniča Giuseppea Belluscija, koji je tri godine proveo u Leedsu, ili nekadašnjeg napadača Chieve Nicole Rigonija. Sve su to redom iskusni igrači pa se stoga ovoga ljeta očekuje dolazak još "svježe krvi" u Monzu.

- San mi je vidjeti Monzu kako igra na San Siru protiv Milana - jedna je Berlusconijeva želja, koji je čak, kako bi se "vratio u devedesete", ponudio posao i Arrigu Sachiju, tvorcu velikog Milana, koji je s njim došao na krov Europe.

Sigurno je kako će još trebati godine i godine da nogomet u Monzi iziđe iz sjene Formule 1, po čemu je taj grad od oko 120 tisuća stanovnika nedaleko od Milana ipak najpoznatiji. Imat će zadaću privući i nove navijače, jer većina ih je u Monzi podijeljena između Milana i Intera.

- Kompliment nam je reći kako smo treći milanski klub, ali nećemo biti i treća milanska momčad. Ovo će biti klub grada Monze i pokrajine Brianza i njegovih 900 tisuća stanovnika - rekao je Berlusconi, kojem bi Monza mogla biti sredstvo povratka moći u politici i nogometu.
K.Lacković
Možda ste propustili...

TEŠKO JE IZABRATI DOBROG DOMAĆINA IZMEĐU PUNO PONUDA

Više od deset zemalja želi Olimpijske igre 2036.

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Osijeku vrijedni bodovi, ali opstanak još nije osiguran

Najčitanije iz rubrike