Sport
ODBOJKAŠICE OSIJEKA PONOVNO NA OKUPU

Prošle sezone bile šeste, sad je namjera biti bolje od toga
Objavljeno 8. kolovoza, 2020.

Nešto ranije negoli je prijašnjih sezona to bio slučaj, pripreme za novu sezonu počele su i odbojkašice s Drave. Prozivka ŽOK-a Osijek održana je u dvorani Gradski vrt, a trener Miroslav Đekić trenažni će proces odraditi s gotovo identičnim kadrom, koji je imao na raspolaganju prošlo, skraćeno prvenstvo.


Promjena ima, ali ne previše, stoga i unaprijed možemo reći da će u svlačionici vladati u superligaškoj konkurenciji dobra i radna atmosfera jer igračice se i više nego dobro poznaju.


- Malo smo uranili, ali već 19. rujna kreće Superliga. Ne treba zaboraviti da su igračice od sredine ožujka bile lišene treninga i utakmica zbog pandemije koronavirusa, stoga je stanka bila duža nego inače. Istina, mi smo ponovo započeli s radom nakon smirivanja situacije, ali sada nam ipak slijedi pravi ritam, od dva treninga dnevno - kaže trener Đekić.


Takav trenažni proces održavat će se dva tjedna, a ritam bi onda polako trebalo razbijati i odigravanjem prijateljskih provjera. Osječanke bi do prve utakmice sezone (na premijeri se gostuje kod Rijeke CO) željele iza sebe ostaviti šest do sedam provjera. Svjesni su u klubu da ih neće biti baš lako i realizirati.


- Zacrtali smo si neki plan, ali pitanje je hoćemo li moći odigrati maksimalan broj priželjkivanih pripremnih utakmica. Jest da nam je ekipa uglavnom ostala ista, da se svi dobro poznajemo, ali provjere su nužnost, posebice jer smo posljednju utakmicu odigrali prije pet mjeseci - naglašava trener superligašica s Drave u čijem kadru od proljetos nema više Doris Krivić i Isidore Ubavić, a u kadru nije još ni Lea Grahovac, nakon što je uskočila pomoći prošle sezone, koju je prvobitno imala namjeru kompletnu propustiti. Zasad je uprava na čelu s predsjednikom Vlatkom Rakinom realizirala jedan kvalitetan transfer. Ema Kolarić, povratnica, sigurno će biti istinsko pojačanje.
- Dolazak Kolarić svakako je pun pogodak, a volio bih da se, ako se pruži prigoda, osnažimo i dodatno još ponekom iskusnijom igračicom. Nije nužno, ali bi dobro došlo. Ne treba zaboraviti da su sada zdrave i spremne dvije igračice koje su propustile prošli ciklus zbog ozljeda, Šimunec i Gadžić. Znamo da do kraja mjeseca nećemo moći računati na naše dvije juniorske reprezentativke Karatović i Kainz. Priključili smo stoga i neke mlađe snage, pa je trenutačno u kadru 14 imena, koja će, vjerujem, uspjeti ostvariti klupske ambicije u novoj sezoni. Želimo imati stabilno mjesto u superligaškoj konkurenciji, a ako se ukaže prigoda, uključili bismo se u borbu za četvrto mjesto. Do prekida prošle sezone držali smo šesto mjesto, nemamo namjeru biti plasirani slabije od toga - priželjkuje Miroslav Đekić, trener osječkih odbojkašica.


Nino Benčina
Miroslav Đekić

trener ŽOK-a Osijek

Dolazak Kolarić svakako je pun pogodak, a volio bih da se, ako se ukaže prigoda, osnažimo i dodatno još ponekom iskusnijom igračicom. Nije nužno, ali bi dobro došlo. Dobro je što su sad zdrave i spremne Šimunec i Gadžić.
IGRAČKI KADAR
Ako se ne realizira još neki transfer do početka prvenstva, dres Osijeka u novoj sezoni nosit će 14 igračica. To su: Dora Gadžić, Lucija Lizatović, Mia Kainz, Karla Šimunec, Ema Kolarić, Dijana Karatović, Ivana Lovrić, Marija Lovrić, Ira Merkaš, Karla Kolobarić, Anja Jurić, Tatjana Gajić, Aurela Štebih i Marija Pupovac.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike